Синоптикиня розповіла, коли в Україну прийде справжнє потепління

Синоптикиня розповіла, коли в Україну прийде справжнє потепління
Із 11 квітня в Україні припиняться снігопади
Фото Станіслава Груздєва, «Главком»

Із 11 квітня припиняться нічні морози й денна температура вже буде вище +10 градусів

Потепління в Україну прийде вже в неділю, 11 квітня. А з наступного тижня очікується повноцінно тепла погода, нічні заморозки відійдуть. Про це в етері «Україна 24» повідомила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Голеня.

За словами Голені, з неділі припиняться нічні морози й денна температура вже буде вище +10 градусів.

«Наступного тижня очікуємо більш-менш теплу погоду. Але також, якщо буде хмарно, то максимум 10 градусів тепла, якщо сонячно – то 15–16 градусів тепла», – повідомила вона.

Цього року в Україні пізня й холодна весна. Так, 6 квітня температура у Львові впала до -1° і в місті почався снігопад. Трускавець також засипало мокрим снігом.

На Закарпатті протягом дня 6 квітня засипало снігом міста в низинних районах області. В Ужгороді, зокрема, сніг накрив декоративні та фруктові дерева, які вже встигли зацвісти.

Найбільше снігу 6 квітня насипало на Ужоцькому перевалі. Через несприятливі погодні умови – інтенсивний снігопад – був навіть недовго закритий рух для вагового транспорту по трасі М-06 Київ-Чоп.

В Україні 7 квітня очікується значне погіршення погодних умов. У північних та більшості центральних областей, зокрема на Київщині, очікується ускладнення погодних умов: опади переважно у вигляді мокрого снігу, короткочасне утворення снігового покриву. Також 7 квітня в південних, східних, вдень і в центральних областях прогнозуються пориви вітру 15–20 м/с.

Раніше завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова розповіла, яким буде квітень в Україні.

Погода в Україні на Великдень, 2 травня, піднесе українцям сюрприз. Тепла можна не чекати, а сам третій місяць весни буде холодним, всупереч очікуванням. Такий неприємний прогноз на велике свято озвучив народний синоптик Леонід Горбань.

На квітень-травень припадає пік активності кліщів в Україні. Тож громадянам слід бути обережними, збираючись піти на пікнік або на прогулянку в парк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: