Сирійські курди розраховують на Дамаск і Москву в можливому конфлікті із Туреччиною

Сирійські курди розраховують на Дамаск і Москву в можливому конфлікті із Туреччиною
Курдський політик Альдар Хеліль заявив, що чекає підтримки Москви

Курди ведуть окремі переговори із Францією і ЄС

Курдський політик Альдар Хеліль заявив про те, що представники загонів самооборони YPG мають намір знову відправитися до РФ. Останній візит до цього відбувся на минулому тижні. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами Альдара Хеліля ціллю курдів є те, щоб Москва переконала Дамаск виконати свій суверенний обов’язок щодо захисту кордонів Сирії. Мова йде про те, щоб сили режиму Башара Асада зайняли прикордонні території Сирії, які на сьогодні контролюються загонами YPG. Сам Альдар Хеліль є активним прибічником ідеї автономії курдів в рамках сирійської держави і одним із розробників плану для втілення цієї ідеї. 

До цього гарантом безпеки територій під контролем YPG були США, які мають на території Сирії до 2 тисяч солдатів. Проте рішення Дональда Трампа про виведення цих військ із Сирії поставило під питання безпеку районів, які зайняли в 2015-17 роках курди. Анкара неодноразово погрожувала почати військову операцію на півночі Сирії для зачистки цих територій від загонів курдської самооборони YPG.

Окрім того сирійські курди намагаються переконати країни ЄС продовжувати надавати їм військову підтримку. Вони апелюють до того, що бійці Ісламської держави, які перебувають в курдських в’язницях, можуть втекти і тим самим представляти загрозу для низки країн ЄС. За словами Бадрана Джія Курда YPG має контакти із Францією та ЄС загалом у питанні протидії можливому вторгненню Туреччини. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: