Скарга до ЄСПЛ. Росія звинуватила Україну в катастрофі рейсу МН17

Скарга до ЄСПЛ. Росія звинуватила Україну в катастрофі рейсу МН17

Проросійські бойовики на місці катастрофи рейсу МН17

Фото з відкритих джерел

За версією РФ, Україна нібито в повній мірі відповідальна за катастрофу пасажирського Boeing, оскільки не закрила свій повітряний простір

Росія подала позов проти України до Європейського суду з прав людини, в якому, зокрема, звинуватила українську сторону в катастрофі рейсу МН17. Про це пише Тасс.

За версією російської сторони, Україна нібито повною мірою відповідальна за катастрофу пасажирського Boeing рейсу MH17 в 2014 році, адже не закрила свій повітряний простір.

Як заявили в генпрокуратурі РФ, Україна надає сфабриковані докази, щоб перекласти свою провину на Росію.

Раніше у генпрокуратурі РФ заявили, що подана Росією на Україну скарга стосується цілого ряду «порушень». Зокрема, «водної блокади» окупованого Криму та подій під час Євромайдану.

Довідка: пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, було збито над тимчасово окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.
Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 було збито зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Нагадаємо, дипломати пʼяти країн ухвалили спільну заяву до роковин загибелі МН17.

Також Європейський союз закликав Росію взяти на себе відповідальність і в повній мірі співпрацювати в справі про катастрофу MH17 в небі над Донбасом.

Президент України Володимир Зеленський до сьомої річниці збиття на Донбасі літака MH17 наголосив, що буде докладено всіх зусиль, щоб встановити правду та покарати винних у цій трагедії. Однак, у своїй заяві він ні словом не згадав про причетність Росії до катастрофи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: