Стало відомо, хто може очолити КНДР замість Кім Чен Ина

Стало відомо, хто може очолити КНДР замість Кім Чен Ина
21 квітня CNN повідомило, що Кім Чен Ин перебуває у критичному стані після операції
Фото: asiatimes.com

Кім Чен Ин нещодавно пропустив державні святкування з нагоди дня народження дідуся через погіршення стану здоров'я

У Північній Кореї готують на заміну лідеру країни Кім Чен Ину його молодшу сестру Кім Е Чжон на випадок екстрених обставин. Про це повідомляє японська газета New York Post.

Як повідомляється, на пленумі ЦК Трудової партії Кореї в кінці 2019 року було прийнято рішення, що у разі раптової смерті Кім Чен Ина, його посаду займе сестра. Джерела газети стверджують, що після цього «від імені Кім Е Чжон було дано багато директиви щодо партійної і військової лініях».

21 квітня CNN повідомило, що Кім Чен Ин перебуває у критичному стані після операції. 

Тим часом розташоване в Південній Кореї інтернет-видання Daily NK, що спеціалізується на новинах з Північної Кореї, повідомило, що 12 квітня Кім Чен Ин переніс операцію на серці. Тепер він проходить реабілітацію на віллі, розташованій на північний схід від столиці КНДР Пхеньяна. Daily NK посилається на інформатора всередині країни. За даними джерела видання, не виключено, що до операційного втручання призвели одразу кілька факторів, зокрема надмірна вага Кіма, куріння і перевтома.

Натомість південнокорейське інформаційне агентство Yonhap поширило заяву одного з чиновників президентського офісу в Сеулі про те, що хоч Кім перебуває за межами Пхеньяна, він, схоже, працює в звичному режимі. Крім того, за даними агентства Yonhap, інформацію, надана виданням Daily NK про місцезнаходження Кіма, також можна поставити під сумнів.

Кім Чен Ин пропустив святкування дня народження свого дідуся Кім Ір Сена, яке відбулося 15 квітня, що викликало цілий ряд підозр з приводу стану його здоров'я. За чотири дні до цього він був присутній на урядовому засіданні.

Нагадаємо, мешканці Північної Кореї вперше залишилися без новорічного привітання від Кім Чен Ина.

Як повідомлялося, у Північній Кореї призначили нового міністра закордонних справ – колишнього голови Комітету з мирного возз’єднання країни Лі Сон Гвона.

Нагадаємо, раніше Кім Чен Ин зникав з поля зору громадськості більш ніж на місяць в 2014 році, що також викликало чутки про його здоров'я. Він повернувся з тростиною, а через кілька днів південнокорейська розвідка заявила, що у нього була операція - видалення кісти з щиколотки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: