Суд у Гаазі розгляне «кримські» позови українських компаній до Росії

Суд у Гаазі розгляне «кримські» позови українських компаній до Росії

Українські компанії вимагають компенсації за втрату контролю над своїми активами в Криму після окупації півострова Росією

Постійна палата третейського суду в Гаазі розглядатиме позови українських енергетичних компаній до Росії. Про це суд оголосив у вівторок, 4 липня.

Йдеться про позови ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Стабіл» та десяти інших компаній, пише інформагенція Reuters із посиланням на заяву суду. Українські компанії вимагають компенсації за втрату контролю над своїми активами в Криму після російської анексії півострова.

Зокрема, «Укрнафта» і «Стабіл» ще в червні 2016 року звернулися до міжнародного арбітражу в Гаазі з вимогою компенсації. Позивачі стверджують, що Росія порушила свої зобов'язання в рамках російсько-української двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій, привласнивши мережу автозаправних станцій цих компаній у Криму. Росія натомість стверджувала, що це питання перебуває поза юрисдикцією суду, і відмовлялася брати участь у процесі.

ПАТ «Укрнафта» - найбільша нафтогазовидобувна компанія України. Держава через НАК «Нафтогаз» володіє 50 відсотками плюс однією акцією цієї компанії, ще близько 42 відсотків акцій належать групі «Приват», яку контролює бізнесмен Ігор Коломойський.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: