The Washington Post спростовує заяви Трампа щодо втручання України у вибори в США

The Washington Post спростовує заяви Трампа щодо втручання України у вибори в США
ЗМІ нагадує, що свідчень про санкціоновані керівництвом України спроби вплинути на вибори у США немає

Впливове видання вказує, що немає доказів того, що учасники передвиборчої кампанії Клінтон мали контакти з українським урядом

Твердження президента США Дональда Трампа про нібито втручання України у вибри в США з метою допомогти перемогти кандидату від Демократичної Партії Гілларі Клінтон є поверховим.

Про це пише впливове американське видання The Washington Post у рубриці «Fact Checker».

У широкому сенсі, історії про втручання Росії і України у вибори в США в 2016 році здаються схожими, але, якщо заглибитись у деталі, це порівняння розвалюється, пише видання.

Ключовою відмінністю є те, що у справі про втручання Росії американські спецслужби виявили, що президент Росії Володимир Путін ініціював незаконні хакерські атаки і викрадення інформації з метою втрутитися у вибори в США та підірвати демократичну систему. Свідчень про санкціоновані керівництвом України спроби вплинути на вибори немає.  

Заява Білого дому про те, що американка українського походження Александра Чалупа нібито збирала в українському посольстві компромат на Пола Манафорта для передачі штабу Клінтон не має підтвердження.

«Чалупа, можливо, працювала з деякими посадовими особами посольства, однак немає жодних доказів того, що Комітет Демократичної партії отримував і використовував інформацію, зібрану нею, або що українці координували розслідування з Комітетом», - пише The Washington Post.

Більше того, спосіб отримання компрометуючої інформації відрізняється. Американська розвідка виявила, що Путін наказав хакерам зламати комп’ютерні системи американських політичних організацій. Чалупа ж, у свою чергу, проводила розслідування щодо Манафорта самостійно, а не під керівництвом Демократичної партії, а відомості про виплати Манафорту в книзі чорної бухгалтерії Партії регіонів були оприлюднені як частина розслідування в Україні, а не отримані незаконно.

Немає доказів того, що учасники передвиборчої кампанії Клінтон мали контакти з українським урядом. Тим часом є документовані докази того, що син Трампа Дональд, зять Джаред Кушнер і колишній голова кампанії Манафорт, зустрілися з російським адвокатом у спробі отримати компромат на Клінтон від російського уряду.

Видання також звертає увагу на ще одну фундаментальну відмінність, яка полягає у тому, що Україна вважається союзником США, а Росія – супротивником.

Нагадаємо, вчора президент США Дональд Трамп заявив про саботаж Україною його передвиборної кампанії.

На думку Трампа, саботування передвиборної кампанії було спрямовано на просування кандидатури Гілларі Клінтон на президентських виборах. Він також зажадав від генерального прокурора США розслідувань. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: