Трамп переміг на виборах президента США

Трамп переміг на виборах президента США
Дональд Трамп

Дональд Трамп станом на 9 ранку за Київським часом набрав 274 з 270 голосів, необхідних для перемоги

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп переміг на виборах. Про це свідчать попередні дані підрахунку голосів.

Так, Трамп вже набирає 274 із 270 голосів, необхідних для перемоги, а його суперниця, кандидат від демократів Хілларі Клінтон, – 215 голосів. Таким чином перемогу здобуває республіканець.

Нагадаємо, у США завершилося голосування на президентських виборах.

Для перегляду результатів голосування на президентських виборах у США натисніть на зображення

Як повідомлялося, Трамп перемагає на виборах в одному з ключових штатів – Північна Кароліна. Зазначається, що після підрахунку 95% голосів Трамп лідирує з 51%, в той час як Клінтон набирає 46%. Також Трамп перемагає в таких штатах, як Юта і Техас.

Газета The New York Times у рамках прогнозу про майбутнього президента США наразі віддає велику перевагу кандидату від республіканців Дональду Трампу.

На тлі цих повідомлень світові фондові ринки і американський долар падають.

Нагадаємо також, що Трамп, на противагу своїй суперниці, неодноразово висловлював проросійські погляди. Колишній директор Центрального розвідувального управління США Майкл Хайден вважає, що Трамп – «корисний дурник, така собі наївна людина, якою маніпулює Москва». На думку екс-керівника ЦРУ, Кремль «таємно зневажає» кандидата від республіканців, але з радістю приймає і використовує його підтримку. Хайден зазначає, що між двома політиками завжди був загальний «авторитарний аккорд».

Тим часом колишній посол США в Росії Майкл МакФол вважає, що в разі перемоги Хілларі Клінтон на президентських виборах у США в її адміністрації активно обговорюватимуть можливості постачання Україні летальної зброї. При цьому МакФол закликав Росію односторонньо піти на деескалацію конфлікту в Україні, щоб не доводити до можливого постачання Україні озброєнь.

Як відомо, Кремль намагається вплинути на результати виборів у США. Зокрема, розвідка США переконана, що за останніми кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно зі зламами е-мейлів політичних організацій, стоїть уряд Росії. Голова підкомітету з кібербезпеки в Сенаті США Корі Гарднер виступив з ініціативою ввести санкції проти РФ за хакерські атаки, котрі, як встановили у Вашингтоні, було здійснено, аби вплинути на виборчий процес. Мета Росії, за даними розвідки США, – не лише підвищити популярність Трампа за рахунок погіршення іміджу Клінтон, а й завдати удару по політичній системі США. Тим часом глава МЗС РФ Сергій Лавров переконує: враження про те, що Росія втручається у вибори президента США, складається у американців штучно. «З реально важливих питань для американських виборців кандидатам на пост президента США сказати особливо нічого, якщо Росію перетворюють на головну тему дискусій. Просто мене це вражає», – зазначив він.

Тим часом удару зазнав імідж не лише Клінтон (після опублікування листів), а й Трампа, який потрапив у секс-скандал. Спершу у ЗМІ з’явилися записи із сексистськими висловлюваннями Трампа. Після цього низка жінок звинуватила політика у домаганнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: