Три американські авіаносці проведуть спільні навчання в Тихому океані

Три американські авіаносці проведуть спільні навчання в Тихому океані

Точна дата і місце проведення навчань на сьогодні невідомі

Як повідомили представники США, упродовж декількох наступних днів авіаносці USS Ronald Reagan, USS Nimitz і USS Theodor Roosevelt разом із кораблями, які входять до складу їхніх авіаносних ударних груп, проведуть спільні навчання. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Крім того, до цих навчань має приєднатися японський вертольотоносець Izumo. Джерела в американському і японському урядах, які повідомили про дані навчання, відмовилися повідомити як точну дату, так і місце проведення навчань. Окрім того не відомо на цей момент, чи Дональд Трамп планує відвідати кораблі під час проведення навчань.

Востаннє, коли в Східній Азії одночасно було три американських авіаносці (в 2007 році), спільні навчання проводилися поблизу Гуаму. Речник МЗС КНР під час брифінгу в вівторок, відповідаючи на запитання щодо присутності такої кількості американських авіаносців в регіоні, закликав всі сторони до стриманості в своїй поведінці в питанні протиріч навколо ядерної і ракетної програм КНДР.

За оцінками експертів, якщо в випадку конфлікту із КНР американські авіаносці будуть під значною загрозою від китайських протикорабельних балістичних і крилатих ракет у прибережних морях, то в випадку війни США із КНДР авіаносці зможуть діяти без жодного ризику.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: