Труханову повідомили ще одну підозру про недостовірне декларування

Труханову повідомили ще одну підозру про недостовірне декларування
Геннадій Труханов не вказав у декларації майно та доходи, які належать його дружині

Мер Одеси не задекларував за 2017 рік майно на 16,3 млн гривень

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький повідомив про  за декларування недостовірної інформації про доходи та майно за 2017 рік. Про це повідомили в прес-службі САП.

Повідомляється, що Труханов у декларації за 2017 рік не задекларував майно на суму близько 16,3 млн гривень.

«Слідством встановлено, що міський голова не вказав у декларації майно та доходи, які належать його дружині. Зокрема, квартиру в Одесі, паркомісця, автомобіль, а також корпоративні права тощо», - йдеться у повідомленні.

Меру Одеси повідомили про підозру за ст. 366-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 2,5 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) на даний момент розглядаються дві справи проти Труханова - про декларування недостовірної інформації за 2015-2016 роки, а також про присвоєння 92 млн гривень у результаті схеми з придбання будівлі заводу «Краян».

За даними правоохоронців, Труханов не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобіля, частки у низці суб'єктів господарювання, відсотки за вкладами у банках. Всього в декларації 2015 року мер Одеси не вніс майновий стан на загальну суму 32, 5 млн грн, у декларації 2016 року - на 18, 81 млн грн. Все майно записане на його колишню дружину, з якою у Труханового є діти.

Сам Труханов після оголошення йому підозри заявив, що ця справа – «метод тиску» на нього і членів його сім'ї.

У разі доведення провини, Труханову загрожує ув'язнення від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Крім того, міський голова може достроково припинити свої повноваження через рішення суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: