Тупицький до Конституційного Суду не повернеться попри будь-які сценарії, – Веніславський

Тупицький до Конституційного Суду не повернеться попри будь-які сценарії, – Веніславський
Ексголову Конституційного суду України Олександра Тупицького судитимуть за злочини проти правосуддя
Фото з відкритих джерел

За словами Веніславського, Тупицький – одіозна особа

Олександр Тупицький після відсторонення намагається повернутись у Конституційний Суд. Однак цього точно не станеться. Таку думку висловив представник президента у КСУ Федір Веніславський на 24 каналі.

Він запевнив, що щодо Тупицького відкрито багато кримінальних проваджень, а тому немає підстав вважати, що він може повернутися у КСУ.

«Є 100% важелі впливу з боку президента України (щоб не допустити цього)», – зазначив нардеп.

За словами Веніславського, Тупицький – одіозна особа, яка, за рішенням Ради нацбезпеки та оборони, становить загрозу національній безпеці України.

Зеленський знає, як не допустити таку людину до виконання важливих функцій у КСУ.

Нагадаємо, Олександра Тупицького звинувачують у наданні неправдивих свідчень та підкуп свідка. За інформацією слідчих, це сталося у 2018 році в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду втікача Віктора Татькова.

Наприкінці 2020 року Верховний суд відсторонив його з посади очільника Конституційного Суду.

Як писав «Главком», ексголову Конституційного суду України Олександра Тупицького судитимуть за злочини проти правосуддя. Розслідуванням встановлено, що в жовтні 2018 року обвинувачений з корисливих мотивів та в інтересах колишнього Голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка, переслідуючи мету, щоб він відмовився від давання показань або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

Крім того, упродовж 2018-2019 років обвинувачений неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: