У Британії почали виробляти потенційну вакцину проти Covid-19

У Британії почали виробляти потенційну вакцину проти Covid-19
Вакцина ще не пройшла клінічні випробування

До вересня планують виготовити мільйон доз

У Великій Британії запустили в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавіруса Covid-19, яка ще не пройшла клінічні випробування. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що на даний момент потенційна вакцина, розроблена вченими Оксфордського університету, вже запущена у виробництво на семи підприємствах у Великобританії, континентальній Європі, Індії та Китаї. До вересня, коли повинні завершитися клінічні випробування вакцини, планують виготовити близько мільйона доз.

«Ми почали ризиковане виробництво цієї вакцини не тільки в невеликих масштабах, але і з мережею виробників у семи різних місцях по всьому світу. Мета полягає в тому, щоб приблизно до вересня отримати як мінімум мільйон доз, коли ми також сподіваємося отримати результати ефективності випробування», - повідомив професор університету Адріан Хілл.

На даний момент вчені оголосили набір добровольців для тестування вакцини на людях. В разі невдачі, втрати від виробництва препарату складуть десятки мільйонів фунтів.

Раніше у Британії почалося найбільша в світі випробування препаратів для лікування пацієнтів з коронавірусом Covid-19. У дослідженні «Відновлення» беруть участь більше 5 тис. пацієнтів у 165 лікарнях по всій Британії.

Також повідомлялося, що в США вперше ввели експериментальну вакцину від коронавірусу здоровій людині - 44-річній американці Дженніфер Галлер.

До слова, у Великій Британії продовжили карантин ще на три тижні

Нагадаємо, китайська біофармацевтична компанія CanSino Biologics шукає 500 добровольців для здійснення другого етапу клінічних тестів вакцини проти коронавірусу.

Раніше стало відомо, коли може з’явитися вакцина від коронавірусу.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: