У Мінкульті назвали кількість зниклих з Києво-Печерської лаври предметів

У Мінкульті назвали кількість зниклих з Києво-Печерської лаври предметів
Києво-Печерська лавра

Під час перевірки встановлено наявність і точне місце перебування 819 предметів

У Міністерстві культури України заявили, що за результатами інвентаризації в Києво-Печерській лаврі не дорахувалися 10 предметів.

Про це йдеться в коментарі керівника прес-служби Мінкульту Юлії Даценко.

Зазначається, що під час перевірки були перераховані предмети, які значаться на балансі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та були передані на постійне зберігання до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври протягом 1988-2000 років. Усього це 829 предметів.

Спочатку під час перевірки було встановлено наявність і точне місце перебування 815 предметів, проте пізніше було виявлено ще чотири предмети.

«Таким чином, на сьогодні відсутні 10 предметів. Про це було передано повідомлення в правоохоронні органи», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, цього тижня міністр культури Євген Нищук заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили пропажу кількох цінних ікон,

Як відомо, СБУ звинувачує намісника Києво-Печерської лаври Павла в організації провокацій.

Нагадаємо, 30 листопада 2018 року в СБУ заявили, що проводяться обшуки у помешканні предстоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита УПЦ Московського патріархату Павла. Обшуки ініціювали в межах справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Стало відомо, що кримінальне провадження було відкрито після одного з інтерв'ю митрополита Павла.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: