У мінкультури Польщі В'ятровича назвали «безвідповідальною людиною з нав'язливими антипольськими ідеями»

У мінкультури Польщі В'ятровича назвали «безвідповідальною людиною з нав'язливими антипольськими ідеями»
Володимир В'ятрович

У Польщі кажуть, що діалог з Україною не вдається винести на урядовий рівень

Україна довірила вести історичний діалог з Варшавою інституту, який очолює «безвідповідальна людина з нав'язливими антипольськими ідеями» - Володимиру В'ятровичу. Про це сказав заступник міністра культури Польщі Ярослав Селін, повідомляє dziennik.pl.

В ефірі польського телебачення Селін коментував звинувачення на адресу міністра культури і віце-прем'єра Польщі Петра Глінскі, який під час недавнього візиту в Україну «не наважився» запалити свічки на могилах жертв УПА».

Селін зауважив, що головною метою візиту міністра було спонукати українських партнерів винести історичний діалог на урядовий рівень. Втім, за його словами, зробити цього не вдалося.

«У нас так є, а в Україні, на жаль, це не так ... Дивно, чому українська держава таке важливе питання доручила неурядовій організації, українському аналогу IPN (Інститут національної пам'яті), яку до того ж очолює людина, на мій погляд, безвідповідальний у своєму ставленні до Польщі, часто з антипольськими нав'язливими ідеями», - сказав Селін.

Заступник польського міністра культури додав, що у відносинах з Україною «необхідно терпіння».
«Історичні відносини дуже складні, але ми повинні пам'ятати причину такого стану», - додав він.

Раніше очільник міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський розкритикував підходи України до пошуку історичного порозуміння із Варшавою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: