У Молдові затримали 15 українців із фальшивими ПЛР-тестами

У Молдові затримали 15 українців із фальшивими ПЛР-тестами
Прикордонники дозволили мандрівникам продовжити подорож, але із зобов’язанням відбути двотижневу самоізоляцію
Фото: point.md

Українців відправили на самоізоляцію

У Молдові 15 українських пасажирів маршрутного мікроавтобуса пред'явили прикордонній поліції в пункті пропуску Крива-Мамалига фальшиві результати ПЛР-тестів на Covid-19. Після цього українців було відправлено на самоізоляцію.

Як повідомляє point.md, інцидент стався вчора при в'їзді транспорту з України в Молдову. Крім водія, у маршрутці перебували 15 громадян України.

Після встановлення осіб співробітник прикордонного відомства попросив тих, хто не хоче бути поміщений на самоізоляцію, показати документ, який звільняє їх від цього.

Усі пасажири надали тест ПЛР на Covid-19 із негативним результатом. Після огляду за допомогою спеціального обладнання з'ясувалося, що всі тести були сфальсифіковані: на довідках були відсутні елементи захисту, а після сканування QR-коду не відображалися офіційні дані медичної лабораторії, яка нібито їх видала. Представники медичного центру в Україні заперечують, що робили такі аналізи. Більше того, вони зазначили, що білий колір довідки не збігається з оригіналом.
Наголошується, що громадянам України було дозволено в'їзд до Республіки Молдова за умови заповнення епідеміологічного досьє і підписання декларації про відповідальність за дотримання режиму самоізоляції.

З 19 липня у Молдові почали діяти останні зміни щодо правил в’їзду. Всі мандрівники повинні надати або негативний результат тесту, зробленого не раніше 72 годин до подорожі, або погодитись на самоізоляцію. Це правило не поширюється на вакцинованих, якщо від завершення курсу минуло більше 14 днів і людина може підтвердити це відповідним документом. Винятки передбачені і для низки категорій туристів.

У разі в’їзду з країн, які Молдова визнала червоною зоною, 14-денна самоізоляція обов’язкова – крім вакцинованих осіб без симптомів хвороби, дітей віком до 6 років, дітей віком 6-18 років з негативним тестом, а також людей, які перехворіли не раніше останніх 90 днів і можуть це підтвердити.

Тест і самоізоляцію не вимагають також від транзитних мандрівників.

Додамо, що у червні СБУ викрила схему виготовлення фальшивих довідок про Covid-19.

Напередодні стало відомо, що Україна планує запровадити самоізоляцію для невакцинованих туристів. Це стосується як іноземців, так і українців, які повертатимуться з мандрівок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: