У Путіна готують санкції проти України

У Путіна готують санкції проти України

У так званий російський санкційний список планують включити «кілька сотень фізичних осіб і щонайменше одну юрособу»

Російська влада почала розробку санкцій проти України, під які можуть потрапити кілька сотень фізичних осіб та компаній.

У так званий російський санкційний список планують включити «кілька сотень фізичних осіб і щонайменше одну юрособу». Під фізичними особами маються на увазі бізнесмени, політики та службовці, одним Із заходів буде блокування їхніх активів у РФ и заборона на виведення капіталу. Про це пише «Коммерсант» з посилання на власні джерела в уряді РФ.

Cанкції в першу чергу можуть торкнутися українських компаній-виробників добрив. Видання зазначає, що на 1 серпня Мінекономіки, Мінпромторг і Мінфін Росії повинні представити «пропозиції по імпортованих з України товарах, щодо яких можуть застосовуватися заходи обмежувального характеру».

Джерело в уряді підкреслює, що дії РФ – «дзеркальна відповідь» на нібито аналогічні кроки з боку України. Видання зазначає, що на сьогоднішній день в санкційних списках України знаходяться 1748 фізичних осіб та 756 юридичних осіб. В останній раз цей перелік розширювався за рішенням Ради національної безпеки і оборони України, яке відбулося 2 травня, і був оформлений в указі президента Петра Порошенка 14 травня.

Як повідомлялося, що Черногорія, Албанія, Норвегія, Україна і Грузія приєдналися до рішення Ради Європейського Союзу від 18 червня 2018 року про продовження терміну дії до 23 червня 2019 року санкцій, що передбачають заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Крим та імпортувати товари з півострова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: