У Службі зовнішньої розвідки не бачать підстав для звільнення Семочка

У Службі зовнішньої розвідки не бачать підстав для звільнення Семочка
Перший заступник Служби зовнішньої розвідки України Сергій Семочко

«Правові підстави для звільнення чи відсторонення Семочка від виконання службових обов’язків відсутні», заявив глава Служби зовнішньої розвідки

Голова Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок не бачить підстав для звільнення чи відсторонення свого першого заступника Сергія Семочка після того, як Служба безпеки підтвердила російське громадянство його родичів. 

Про це йдеться у відповіді Служби зовнішньої розвідки на інформаційній запит «Уніан».

Видання попросило дати роз’яснення, чи не має наміру голова Служби зовнішньої розвідки України у зв’язку з підтвердженою інформацією про російське громадянство родичів першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка позбавити його допуску до державної таємниці, відсторонити його від виконання службових обов’язків та рекомендувати президенту звільнити Сергія Семочка із займаної посади.

«Повідомляю, що відповідно до статей 22 та 26 Закону України «Про державну таємницю» допуск до державної таємниці та його скасування належить до виключної компетенції СБУ. Наразі відповідно до вимог чинного законодавства правові підстави для звільнення чи відсторонення вищезазначеної особи від виконання службових обов’язків відсутні», - йдеться у відповіді голови Служби зовнішньої розвідки України.

Нагадаємо, раніше департамент контррозвідки Служби безпеки підтвердив, що цивільна дружина і донька першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка мають громадянство Російської Федерації.

Як відомо, на початку жовтня вийшло журналістське розслідування, в якому стверджується, що сім’я першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка, попри відсутність значних доходів в останні роки, володіє елітними будинками під Києвом загальною вартістю близько $8 млн, або 224 млн грн. Також журналісти повідомили, що найближчі родичі українського топ-розвідника мають російське громадянство.

В НАБУ на наступний день після ефіру відкрили проти Семочка кримінальне провадження із формулюванням «на підставі звинувачень в отриманні хабаря».

В свою чергу Семочко подав судовий позов до команди журналістів-розслідувачів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: