У справі пожежі в Одесі затримано відповідального за пожежну безпеку табору

У справі пожежі в Одесі затримано відповідального за пожежну безпеку табору

Чиновника підозрюють у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, які спричинили загибель людей

У справі про пожежу та загибель дітей у дитячому таборі в Одесі оголошено підозру двом посадовцям табору — директору та відповідальному за пожежну безпеку. Їх також затримано.

Про це повідомив глава поліції області Руслан Форостяк.

Як додає представник одеської поліції Сергій Шайхет, затриманих підозрюють у порушенні статті 270 частини 2 Кримінального кодексу — порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, які спричинили загибель людей.

У той же час Форостяк спростував раніше розповсюджену інформацію, що нібито у цій справі оголошено підозру керівниці творчого колективу дітей.

Тим часом, під мерією Одеси триває пікет. Люди вимагають викликати мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Зінаїду Цвірінько.

Найбільше обурення викликає той факт, що під час реконструкції табору в минулому році було нібито витрачено 11 мільйонів гривень на протипожежну безпеку та водопостачання. А під час гасіння пожежі, за заявами ЗМІ, в водоймі не виявилося води.

Нагадаємо, в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Пожежа о 01:10 була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала безвісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне провадження.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що інформація про те, що на території санаторію «Вікторія» не працювали гідранти, не відповідає дійсності. Труханов стверджує, що згоріла будівля була екологічно чистою і мала вогнетривке покриття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: