У законі про реінтеграцію Донбасу не йдеться про миротворців ООН - Геращенко

У законі про реінтеграцію Донбасу не йдеться про миротворців ООН - Геращенко
Ірина Геращенко

За словами Геращенко, питання введення миротворчої місії на Донбас вирішується ООН і Радою безпеки організації

Позиція України щодо миротворчої місії ООН на Донбасі не буде відображена в законі про реінтеграцію Донбасу

Про це в коментарі 112.ua заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Як зазначила Геращенко, питання введення миротворчої місії на Донбас вирішується ООН і Радою безпеки організації, тому згадка її в документі про реінтеграцію окупованих територій неможлива.

«Це питання, яке вирішує мандат миротворців, де є ООН, Рада безпеки ООН. Тому в законопроекті будуть йти позиції, як реінтегрувати ці території і як демілітаризувати їх», - заявила Геращенко.

Вона додала, що Україна буде вимагати підтримки ООН своєї ініціативи щодо миротворців, проте подавати свій проект резолюції поки не буде, оскільки Росія накладе на нього вето.

«В України є план і хочу сказати, що ми будемо діяти так, щоб цей план реалізувати. Питання не просто подати заради подати. У ситуації, коли Росія заблокує будь-яку українську резолюцію, ми повинні підготувати фундамент так, щоб ми наблизили позиції до прийняття саме української ініціативи», - підкреслила вона.

Нагадаємо, законопроект про реінтеграцію Донбасу винесуть на громадське обговорення.

Напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг підтримав ідею України про миротворців ООН на Донбасі.

Нагадаємо, в четвер після зустріч з Дональдом Трампом президент України заявив, що керівництво США висловило повну підтримку української ініціативищодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі – на всій окуповані території, до українсько-російського кордону.

Президент Порошенко в середу заявив на сесії Генеральної асамблеї ООН, що мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: