У Зеленського заявили про старт клінічних досліджень вітчизняного препарату від коронавірусу

У Зеленського заявили про старт клінічних досліджень вітчизняного препарату від коронавірусу

В Офісі президента поки не уточнили деталей щодо препарату

В Офісі президента повідомили, що Україна розпочинає клінічні дослідження препарату, який допомагає в боротьбі з Covid-19. Про це йдеться на сторінці Офісу у «Фейсбуці».

«В Україні стартують клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який, за попередніми висновками українських учених та виробників, може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які спричиняє для організму людини коронавірусна інфекція», - йдеться у повідомленні Офісу.

Крім цього, вивчається можливість комплексного використання цього засобу як для лікування коронавірусної хвороби, так і для профілактики захворювання.

У повідомленні також йдеться, що президент Зеленський має надію на те, що клінічні випробування офіційно підтвердять ефективність препарату, і в подальшому він допоможе вберегти життя тисяч українських громадян.

«Я вірю в українських учених, і сьогодні всією країною ми тримаємо за них кулаки», – зазначив Зеленський.

В Офісі президента пообіцяли більш детальну інформацію згодом.

До слова, у Німеччині схвалено клінічні випробуванні антикоронавірусної вакцини на людях. 

Також нагадаємо, що раніше президент Зеленський пообіцяв 1 мільйон доларів українським науковцям за розробку вакцини від Covid-19.

Як повідомлялось, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 174 летальні, 424 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків, це на 52 випадки більше ніж учора (415).

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: