Україна в антирейтингу рабства посідає 49 місце

Україна в антирейтингу рабства посідає 49 місце
На першому місці - Північна Корея, де найвища поширеність сучасного рабства в світі

В Україні нараховується 286 тисяч людей, які живуть в умовах сучасного рабства

Україна опинилася на 49-й позиції зі 167 країн світу у рейтингу поширеності сучасного рабства. Про це свідчать дані Глобального індексу рабства.

Згідно з даними з таблиці Глобального індексу рабства, в Україні нараховується 286 тисяч людей, які живуть в умовах сучасного рабства. Так, приблизна частка тих, хто живе в країні в умовах сучасного рабства, становить 6,41 на 1000.

Серед країн Європи і Центральної Азії Україна опинилася на п'ятому місці серед країн із найвищим рівнем сучасного рабства, де Білорусь - на першому, а Росія - на восьмому. Згідно з даними у таблиці по регіонах світу, абсолютна кількість жертв цього явища в Україні становить 301 тисячу.

da53f421535d0577adf199a34126af1f5cab7daf_01

При цьому зазначається, що реагування українського уряду на це явище відповідає середньому рівню серед усіх досліджуваних країн.

Росія у глобальному рейтингу опинилася на 64 місці. На першому місці - Північна Корея, де найвища поширеність сучасного рабства в світі, причому один з кожних 10 громадян КНДР постраждав від цієї практики.

Більше 2,6 мільйона людей живуть у Північній Кореї в умовах сучасного рабства, свідчать дані звіту. У доповіді також стверджується, що уряд Північної Кореї має найслабший механізм реагування на рабство серед усіх досліджених країн.

У доповіді визначається сучасне рабство як саме рабство, а також торгівля людьми, примусова праця, боргова кабала, примусовий чи рабський шлюб, а також продаж і експлуатація дітей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: