Українців попередили про можливий колапс із водопостачанням з 9 липня

Українців попередили про можливий колапс із водопостачанням з 9 липня

У «Київводоканалі» повідомили, що залишки хлору, які були на момент зупинки «Дніпроазоту», повністю реалізовані

«Дніпроазот», який є виробником рідкого хлору, що використовують водоканали для знезараження питної води, досі не відновив свою роботу.

Про це 6 липня заявили у ПАО «Київводоканал».

«Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що 5 липня про складну ситуацію із з подальшим  знезараженням  питної води було повідомлено на засіданні міжфракційного об’єднання народних депутатів «Питна вода».Також для вирішення питання з реагентами для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання проведена спільна нарада представників  водоканалів, постачальників дезінфектантів, представників постачальників обладнання для альтернативних методів знезаражування.

«В Україні є компанія, яка намагається організувати великі поставки хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та інших  процедур займає більше року. Більш того, таких спеціалізованих контейнерів недостатньо. Поставки хлору в цистернах з Європи (Румунія) дуже проблематичні. Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифіковані  на території Україні. В цистернах хлор отримують Київ,  Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста. Отже,  іншої альтернативи на сьогодні, ніж вирішення питання по терміновому запуску виробництва, немає», - заявили у «Київводоканалі».

У компанії підкреслили, що якщо завод «Дніпроазот» терміново не відновить свою роботу, то  вже на початку наступного тижня подача води в централізовану водопровідну мережу  в деяких регіонах та містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена.

Як повідомлялося раніше, в середині  червня  «Дніпроазот» попередив, що він припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв’язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України  виникла складна ситуація з подальшим  знезараженням  питної води.

Про ситуацію, що склалася, Асоціація «Укрводоканалекологія» терміново повідомила уряд та РНБО з проханням втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору. 23 червня було проведено виїзне засідання  в Дніпровській ОДА, де були начебто досягнені домовленості з керівництвом «Дніпроазоту» по відновленню виробництва хлору, але станом на 6 липня воно не запущене.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: