Українка та азербайджанець одержали 5 років тюрми за спробу переправити на окупований Донбас 21 фуру з продуктами

Українка та азербайджанець одержали 5 років тюрми за спробу переправити на окупований Донбас 21 фуру з продуктами
Контрольні пункти в'їзду та виїзду на лінії розмежування з окупованими територіями Донеччини і Луганщини

Обвинувачені намагалися підкупити співробінитків СБУ, які патрулювали на лінії зіткнення

Дружківський міський суд Донецької області визнав винними мешканку Донецької області Ірину Товму та громадянина Азербайджана Хабібова Рауфа Хабіб огли в порушенні в’їзду на тимчасово окуповану території України (ч.1 ст.332-1 КК України), наданні хабара (ч.3 ст.369 ККУ) та призначив покарання у вигляді 5 років в’язниці кожному з конфіскацією належного майна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 19 червня.

За даними досудового розслідування, Товма розробила план перевезення продуктів харчування без спеціальних дозволів через лінію зіткнення у межах Донецької області на тимчасово окуповану територію України, повз встановлені пункти контрольні пункти в'їзду та виїзду (КПВВ). У якості співучасника залучила азербайджанця Хабібова Рауфа Хабіб огли.

У липні 2015 року обвинувачені сконтактували з полковником СБУ і старшим мобільного блокпосту, який проходить через с.Новоселівка Ясинуватського району з пропозицією посприяти у перевезенні продукції на окуповану територію. Вони планували перегнати через лінію зіткнення 21 фуру з продуктами без жодних дозвільних документів у напрямку окупованої Макіївки. Однак 22 липня вантажівки були зупинені співробітниками спецслужб на КПВВ.

Того ж дня Ірина Товма телефоном вийшла на полковника СБУ і запропонувала хабар у розмірі 63 тис. грн (по 3 тис. грн за кожний автомобіль) за безперешкодний проїзд через мобільний блокпост.

Вночі 23 липня громадянин Азербайджана передав військовослужбовцю раніше обумовлену суму неправомірної вигоди. Після чого обоє спільників були затримані співробітниками правоохоронних органів, а їх злочинна діяльність - припинена.
У суді Товма та Хабібов Рауф Хабіб огли не визначили вини у вчиненні інкримінованих правопорушень. Українка пояснила, що є приватним підприємцем і займається торгівельною діяльністю. Все, що сталося, назвала провокацією. Разом з тим, винуватість вказаних осіб підтверджується показами свідків і негласними слідчими діями правоохоронців.

Таким чином, суд вважає за необхідне призначити покарання Ірині Товмі та громадянину Азербайджана Хабібову Рауфу Хабіб огли у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. На думку суду, такий вид покарання є необхідним та достатнім для виправлення обвинувачених та попередження вчинення ними нових злочинів.

Крім цього, вміст вантажних автомобілів (а це тонни ковбасних виробів, молочних продуктів, печиво) суд постановив знищити.

На вирок суду може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня його проголошення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: