Десантники у березні проведуть навчання біля окупованого Криму

Десантники у березні проведуть навчання біля окупованого Криму
Військові тренуватимуть навички як на суші, так і на морі
Фото: пресслужба 95 ОДШБр

Паралельно у той же час свої навчання на окупованому півострові проведе Росія

Командувач Операції Обʼєднаних сил Сергій Наєв заявив, що українські десантники в березні проведуть навчання поблизу адмінкордону з окупованим Кримом. Військові будуть відпрацьовувати відбиття атак з повітря і моря (морського узбережжя) на тлі військових маневрів військ Росії, які також заплановані на березень. Про це повідомляє «Укрінформ».

У навчаннях братиме участь група військ, яка утримує позиції на південному напрямку. В ході тренувань підрозділи протиповітряної оборони відпрацюють знищення з повітря ворожого десанту на різних висотах і ділянках місцевості, а підрозділи десантників і резерви будуть відбивати висадку ворожих військ з кораблів.

Наєв зазначив, що військові значно поліпшили систему відеоспостереження за Кримом, а саперні підрозділи та загони загородження навчилися ефективно протистояти висадки з моря, в тому числі за рахунок мінування.

Хомчак зазначив, що генеральний штаб відпрацьовує реакцію на всі можливі дії окупантів.

«Генеральний штаб нині в новій структурі відпрацьовує всі плани, всі варіанти реагування на обстановку, яка тільки може бути. Щодо наступальних дій, то минулого року ми почали підготовку всіх наших військових частин бойових до дій у наступі в урбанізованій місцевості. Бо до цього ми теж повинні бути готові», – сказав Хомчак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: