Українські медики повернулися з Італії: перші враження

Українські медики повернулися з Італії: перші враження

Після майже тритижневої роботи в лікарнях міст Пезаро та Урбіно наші лікарі залишили регіон Марке і повернулися в Україну

ФотоАнтона Геращенка

Українських лікарів впізнавали на вулицях і в магазинах: італійці дякували медикам за те, що ті відгукнулися та допомагають

Українські медики повернулися з Італії. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook.

«Тільки що в Києві, в аеропорту Жуляни, сів літак Нацгвардії з українськими медиками, які повернулися з Італії», - написав Геращенко. 

Медики з України надавали в Італії професійну допомогу в протидії пандемії коронавірусу.  

Також про повернення лікарів з італійських міст Пезаро та Урбіно повідомив у Фейсбуці посол України в Італії Євген Перелигін.

«Рятуючи італійських пацієнтів, українські медики набули від італійських колег важливий досвід боротьби з Covid-19, який слугуватиме для лікування хворих в Україні», – зазначив Перелигін.

За словами самих лікарів, найкращою оцінкою їхньої роботи в місцевих лікарнях стали щирі слова вдячності від місцевих мешканців. Люди впізнавали їх на вулицях та у супермаркетах. Вони дякували медикам за те, що ті відгукнулися та допомагають.

Подяку висловили і монахині монастиря Святої Кьяри. Вони написали на адресу посольства листа.

«Ми вдячні за проявлені братніми українськими лікарями до нас любов та милосердя, жест України вражає нас ще більше саме тому, що ваш народ у цей час торкнулась трагедія війни та страждань», – йдеться у листі.

Після повернення в Україну медики розповіли, що в Італії на рівних працювали з місцевими медиками. Спілкувалися з ними латинською, а працювали за графіком 6 годин зранку, 6 годин ввечері або 12 годин уночі.

«Я дуже вдячний за той досвід боротьби з новою інфекційною хворобою, якого ми досі не мали. Це фаховий досвід. Ще більше нас вразили те позитивне відношення лікарів і надія, з якою на нас дивилися італійські громадяни»,
– розповів один з медиків Дмитро Шкорупій.

Ще один лікар розповів, що різницю з Україною було відчутно ще на підльоті до Італії. Мовляв, там повністю порожні дороги, а машин практично не було.

«Знаєте, захисні маски і костюми будуть допомагати тоді, коли ми будемо дотримуватися тих правил карантину, які держава намагається запроваджувати», – наголосив медик.

Раніше повідомлялося, що 4 квітня 20 медиків систем МВС та МОЗ полетіли допомагати італійським лікарям у боротьбі з коронавірусом.

 Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: