Укрзалізниця має намір підготувати план із реструктуризації компанії до 2020 року

Укрзалізниця має намір підготувати план із реструктуризації компанії до 2020 року
Фото: Укрінформ

Цей покроковий план стане частиною реалізації стратегії Укрзалізниці, узгодженої Кабінетом міністрів і затвердженої наглядовою радою ще в червні

Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрзалізниця» має намір підготувати план із реструктуризації компанії до 2020 року. Про це йдеться в повідомленні компанії.

«План реструктуризації Укрзалізниці, який передбачає поділ компанії на три оператори: інфраструктурний, вантажний і пасажирський та плюс виробничий блок, буде готовий до кінця року. Доручення президента України Володимира Зеленського буде виконано в строк», - сказано в ньому.

Цей покроковий план стане частиною реалізації стратегії Укрзалізниці, узгодженої Кабінетом міністрів і затвердженої наглядовою радою ще у червні.

Після доопрацювання та затвердження цього плану наглядовою радою, компанія почне конкретні кроки з його реалізації під контролем уряду.

У повідомленні наголошується, всі ці базові елементи є частиною стратегії Укрзалізниці, але вона неможлива без дотримання кількох передумов: потрібно державне фінансування пасажирських перевезень і розвитку інфраструктури, забезпечення недискримінаційних умов (насамперед тарифних) між підприємствами приватного і державного секторів, а також сприяння у вирішенні соціальних проблем у процесі оптимізації діяльності.

Як повідомлялося, в 2018 році, порівняно з 2017 роком, Укрзалізниця збільшила чистий прибуток на 78%, або на 89,9 млн грн, до 203,9 млн грн, збільшивши дохід на 12,8% до 83,4 млрд грн.

Укрзалізниця почала свою господарську дiяльнiсть 1  грудня 2015 року, а 31 жовтня 2018 року Кабінет міністрів вирішив змінити форму власності Публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» на приватне акціонерне товариство.

Також Кабмін вирішив перейменувати «Публічне акціонерне товариство «Укрзалізниця» в «Акціонерне товариство «Укрзалізниця».

До складу Укрзалізниці входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровська залізниці, а також інші підприємства й організації єдиного виробничо-технологічного комплексу, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: