В Італії заарештували чоловіка, який воював на боці проросійських бойовиків

В Італії заарештували чоловіка, який воював на боці проросійських бойовиків
Зараз ROS розслідує організовану структуру, яка діє між Італією та Україною, вербує та фінансує найманців для лав проросійських бойовиків на Донбасі
Фото ansa.it

Про свою діяльність на Донбасі заарештований розповідав у соцмережах друзям

В Італії заарештували 28-річного чоловіка, який брав участь у бойових діях на сході України на боці проросійських бойовиків. Про це повідомляє видання ANSA.

Співробітники Групи спеціальних операцій італійських карабінерів (ROS) заарештували вихідця з міста Мессіна, Сицилія.

За даними слідства, «Іван з Мессіни» був завербований в Італії, воював з 2014 року на Донбасі і входив до злочинної групи, яка діяла в декількох державах.

Про свою діяльність на Донбасі заарештований розповідав у соцмережах друзям, і декотрі з них запитували його поради щодо шляхів відправки на війну.

Розслідування з 2019 року проводилися у містах Мессіна та Лоді (регіон Ломбардія). Саме у цих містах останнім часом проживала родина затриманого.

Зараз ROS розслідує організовану структуру, яка діє між Італією та Україною, вербує та фінансує найманців для лав проросійських бойовиків на Донбасі. Проводяться обшуки, щоб визначити роль будь-яких посередників, які сприяли і підтримували, в тому числі фінансово, діяльність найманців на Донбасі.

Тим часом, Російська Федерація вивела лише кілька тисяч військовослужбовців з кордону з Україною. На його різних ділянках залишається ще приблизно 80 тис. військових, що є найбільшою кількістю сил, яку Росія накопичила там з моменту анексії Криму у 2014 році

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: