В СБУ підтвердили, що дружина та донька Семочка мають російське громадянство

В СБУ підтвердили, що дружина та донька Семочка мають російське громадянство

Семочко подав судовий позов до команди журналістів-розслідувачів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом»

Про громадянство рідних Семочка повідомив Департамент контррозвідки Служби безпеки

Департамент контррозвідки Служби безпеки підтвердив, що цивільна дружина і донька першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка мають громадянство Російської Федерації.

Про це йдеться у рішенні Шевченківського районного суду Києва.

У документі йдеться, що слідчий Головного слідчого управління СБУ звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації, якою володіють оператори мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар», у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної 16 жовтня 2018 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) ККУ.

Підставами для внесення відомостей до ЄРДР стала заява голови правління громадської організації «ТОМ 14» від 4 жовтня про те, що журналіст встановив факти, які можуть свідчити про зв`язок першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України через його сім’ю з іноземною державою-агресором - Російською Федерацією, яка може фінансувати зазначену службову особу з метою отримання інформації від неї.

У клопотанні слідчого йшлося, що згідно з інформуванням Департаменту контррозвідки Служби безпеки від 26 жовтня, цивільна дружина і донька першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки мають громадянство Російської Федерації.

Нагадаємо, що на початку жовтня вийшло журналістське розслідування, в якому стверджується, що сім’я першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка, попри відсутність значних доходів в останні роки, володіє елітними будинками під Києвом загальною вартістю близько $8 млн, або 224 млн грн. Також журналісти повідомили, що найближчі родичі українського топ-розвідника мають російське громадянство.

В НАБУ на наступний день після ефіру відкрили проти Семочка кримінальне провадження із формулюванням «на підставі звинувачень в отриманні хабаря».

В свою чергу Семочко подав судовий позов до команди журналістів-розслідувачів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: