Вашингтон бачить прогрес на шляху до мирних переговорів із Талібаном

Вашингтон бачить прогрес на шляху до мирних переговорів із Талібаном
Командувач сил США в Афганістані генерал Джон Ніколсон

Американський генерал захищає нову стратегію щодо Афганістану

Командувач сил США в Афганістані генерал Джон Ніколсон заявив про те, що нова американська стратегія щодо цієї країни Південної Азії працює. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Такий висновок він зробив зважаючи на те, що вона наближає Афганістан до переговорів щодо миру із Талібаном. За словами Ніколсона по цьому питанню за останній рік можна було побачити більше прогресу чим за 16 років до цього. Нова стратегія США щодо Афганістану була схвалена адміністрацією Дональда Трампа в 2017 році і передбачає кроки, які стимулюватимуть Талібан домовлятися із центральним урядом в Кабулі. На думку генерала Джона Ніколсона саме прогрес в цьому напрямку має служити головним критерієм успішності політики Вашингтону, а не інші критерії.

Очільник Центрального командування США Джозеф Вотел, який нещодавно відвідував Афганістан, також висловив обережний оптимізм щодо кінцевої цілі американської політики. За його оцінкою цьому сприяє те, що Вашингтон не говорить про кінцеву дату завершення операції в Афганістані. При цьому Вотел відзначив зростаючу загрозу від Ісламської держави в країні. Однак на його думку огляд результатів першого року імплементації нової стратегії по Афганістану не приведе до значних змін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: