«Велике будівництво» Зеленського. Фірма одеського депутата за 1,2 млрд грн відремонтує дороги Вінниччини

«Велике будівництво» Зеленського. Фірма одеського депутата за 1,2 млрд грн відремонтує дороги Вінниччини

Під час аукціону учасники дорожнього тендеру скинули від 60 млн до 46 млн грн

З початку року одеський «Ростдорстрой» виграв дорожніх тендерів на 3 млрд грн

Служба автомобільних доріг Вінницької області за результатами тендера 23 березня уклала угоду з ТОВ «Ростдорстрой» на поточний середній ремонт дороги державного значення Р-17 Біла Церква-Тетіїв-Липовець-Гуменне- /М-12/ (на ділянці км 136+425- км 168+804, Вінницька область) загальною вартістю 1,25 млрд грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Виконання ремонтних робіт розраховане на 2021-2022 роки.

Конкурентами на торгах виступили вінницьке ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» і одеське ТОВ «Автомагістраль-Південь». Під час аукціону вказані компанії скинули від 60 млн до 46 млн грн, але цього було не достатньо для перемоги.

ТОВ «Ростдорстрой» зареєстровано у серпня 2005 року в Одесі. Його бенефіціарами через фірму «Оттема» (Угорщина) є Євген Коновалов і Юрій Шумахер – депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» мера Геннадія Труханова.

За даними видання «Наші гроші», з початку року одеський «Ростдорстрой» виграв дорожніх тендерів на 3 млрд грн.

Нагадаємо, що на початку листопада 2020-го генпрокурорка Ірина Венедіктова була змушена реагувати на численні викриття журналістів-розслідувачів та небайдужих громадян, які сигналізували про корупцію у дорожній галузі. Станом на середину січня 2021 року місцеві прокуратури відкрили ряд справ за фактами крадіжок бюджетних грошей під час ремонту доріг.

Загалом, держбюджет-2021 передбачив 81,3 млрд грн на розвиток дорожньої інфраструктури (у 2020 році було виділено 100 млрд грн). З них 66,4 млрд грн будуть профінансовані за рахунок коштів дорожнього фонду. У тому числі: 31 млрд грн – на розвиток і утримання автодоріг державного значення; 18,1 млрд грн – будівництво, реконструкцію та утримання автодоріг місцевого значення (субвенція); 14,8 млрд грн –виконання боргових зобов’язання за запозиченнями під державні гарантії на розвиток мережі автодоріг; 2,5 млрд грн – забезпечення безпеки дорожнього руху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: