Великодні богослужіння: де і коли дивитися

Великодні богослужіння: де і коли дивитися
Українські телеканали транслюватимуть Великодні богослужіння

В Офісі президента розповіли, які телеканали транслюватимуть Великодні служби

В Офісі президента повідомили, які телеканали транслюватимуть Великодні богослужіння Української греко-католицької церкви та Української православної церкви.

Про це повідомили в Офісі президента.

Так, 19 квітня з 7:30 до 11:00 телеканали «ICTV» та «UA:Перший» транслюватимуть богослужіння Української греко-католицької церкви.

У ніч з 18 на 19 квітня з 23:30 до 3:00 «1+1» та «UA:Перший» транслюватимуть богослужіння Української православної церкви. Також богослужіння УПЦ з 23:00 до 3:00 транслюватимуть «Інтер» та «Україна».

Як повідомлялось, 14 квітня очільник Московської церкви в Україні митрополит Онуфрій заявив, що незважаючи на коронавірус, їхні храми будуть проводити богослужіння на Великдень, а віряни будуть молитися на вулиці.

Нагадаємо, нразі на території Києво-Печерської лаври посилені карантинні заходи. Там виставили 4 пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру. 13 квітня медобстеження там пройшли 230 служителів Лаври та 68 студентів духовної семінарії. Серед них виявили хворих. Двох госпіталізували. Один відмовився від госпіталізації. На сьогодні запланований відбір зразків для лабораторного дослідження ПЛР у служителів Київської духовної академії та семінарії.

Щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19. Хоча у Лаврі це заперечують.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: