Вибори мера Харкова. Соціологи з'ясували рівень підтримки основних кандидатів

Вибори мера Харкова. Соціологи з'ясували рівень підтримки основних кандидатів
Згідно з опитуванням Михайло Добкін набрав би 44,1% голосів харків'ян 
Фото: Гордон

Вибори мера Харкова призначили на 31 жовтня

У неділю, 28 березня, коли повинні були відбутися позачергові вибори міського голови Харкова, Українською соціологічною платформою було проведено соціологічне опитування на тему «Електоральні уподобання мешканців Харкова». Про це повідомила ініціаторка цього соціологічного дослідження політолог Катерина Одарченко.

Згідно з отриманими результатами, якщо б вибори пройшли 28 березня, то найбільшу підтримку у першому турі отримав би Михайло Добкін. Його готові підтримати 35% респондентів. Друге місце посів тимчасовий виконуючий обов’язки міського голови Харкова Ігор Терехов з 29,3%. Колишня очільниця Харківської ОДА Юлія Світлична могла б отримати третій результат з 11,2% підтримки. Замикає четвірку лідерів нардеп багатьох минулих скликань Олександр Фельдман, набравши 9,15% голосів потенційних виборців.

Згідно з дослідженням, відповідно до другого туру виходять Михайло Добкін й Ігор Терехов. Тож, якщо б вибори відбулися навесні, то Михайло Добкін набрав би 44,1% проти 39,4% у Ігоря Терехова.

Політолог також відзначила, що не брали б участь у виборах 8,2% і майже стільки респондентів не визначилися з кандидатом. Такі дані свідчать про те, що харків’яни скоріше хотіли б бачити знову міським головою Михайла Добкіна, який вже обіймав цю посаду в 2006-2010 рр.

Також опитуваним було задано питання, хто з головних претендентів є «спадкоємцем Кернеса і продовжувачем його справи». Таким, згідно з дослідженням, Михайла Добкіна бачать 55,2% респондентів. Щодо Терехова – таких лише 37,9%.

Одарченко також звернула увагу на те, що вибори мали б відбутися саме 28 березня, якби міська рада Харкова навмисно не затягнула з подачею до Ради необхідних документів. Відтак, вибори відбудуться 31 жовтня – відповідне рішення вчора, 30 березня, ухвалив парламент на своєму позачерговому засіданні.

Нагадаємо, що раніше політолог Катерина Одарченко анонсувала, що ініціює подібне дослідження.

Соціологічне дослідження провела Українська соціологічна платформа. В ході дослідження було опитано 1200 респондентів віком від 18 років, зареєстрованих у Харкові. Опитування проводилося за методом face-to-face, тобто особистого спілкування з фіксацією результатів за допомогою планшетів. Стандартне відхилення не перевищує 2,88%.

Як відомо, напередодні Верховна Рада призначила дату виборів мера Харкова. Вони відбудуться 31 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: