Викрито банду хакерів, яка грабувала у американських знаменитостей криптовалюту

Викрито банду хакерів, яка грабувала у американських знаменитостей криптовалюту
Злочинці мали доступ до телефонних номерів жертв і контролювали їх облікові записи 
Ілюстративне фото

Від злочинців постраждали тисячі відомих інтернет-блогерів, зірок спорту, музикантів та їх сімей

Європейське поліцейське відомство (Європол) заарештувало 10 хакерів, котрі пограбували американських знаменитостей на $100 мільйонів у криптовалюті, зламуючи їхні телефони.

Про це йдеться у заяві Європолу.

«В цілому вісім злочинців було заарештовано 9 лютого в результаті міжнародного розслідування серії атак з підміни сім-карт, націлених на відомих людей в Сполучених Штатах. Ці арешти відбулися після арештів на Мальті та у Бельгії інших членів тієї ж злочинної мережі», – йдеться в повідомленні.

Протягом 2020 року атаки, організовані цієї злочинною групою, були спрямовані на тисячі людей, в тому числі на відомих інтернет-блогерів, зірок спорту, музикантів і їх сім'ї.

Вважається, що злочинці вкрали у них понад $100 мільйонів у криптовалюті, незаконно отримавши доступ до їх телефонів.

Розслідування, розпочате навесні 2020 року, виявило, як мережа, що складається з десятка злочинців, отримувала доступ до телефонних номерів жертв і контроль над їх додатками або обліковими записами шляхом зміни паролів.

Це дозволяло їм красти гроші, криптовалюту і особисту інформацію, включаючи контакти, синхронізовані з онлайн-акаунтами.

Вони також брали під контроль облікові записи в соціальних мережах, щоб публікувати контент і відправляти повідомлення, маскуючись під жертву.

До речі, курс біткоїна сягнув більше 43 тисяч доларів за монету

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: