«Вона підкорила мільйони». Офіс президента привітав Ірину Білик з ювілеєм

«Вона підкорила мільйони». Офіс президента привітав Ірину Білик з ювілеєм
Ірина Білик 6 квітня відзначає 50-річчя

Офіс президента вперше привітав артиста з Днем народження

Сьогодні свій 50-річний ювілей відзначає українська співачка, актриса, народна артистка України – Ірина Білик. Офіс президента України офіційно привітав ювілярку з Днем народження.

«Вітаємо з ювілеєм народну артистку України Ірину Білик. Своїми піснями вона підкорила серця мільйонів шанувальників і стала справжньою королевою української поп-музики. Пісні Ірини наспівують усі, незалежно від віку, бо вони – про красу, гармонію та кохання. Бажаємо натхнення, нових вдалих проектів та якомога більше прекрасних творів!», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Офіс президента вперше привітав артиста з Днем народження. 

Як вже писав «Главком», у зв’язку з глобальною пандемією артистка, яку називали українською Мадонною, святкує день народження у карантині.

Зірка була змушена перенести свої ювілейні концерти до кращих часів. Зокрема, столичні концерти, квитки на які були розпродані за кілька місяців до їх проведення (4 та 6 квітня) тепер перенесені на кінець вересня 2020 року.

Білик вже вітають колеги. Аліна Гросу, наприклад, записала хіт співачки «Наркотики». Ця пісня увійшла до платинового альбому «Фарби» 1997 року.

Альбом «Фарби» - це також суперпопулярні хіти «А я пливу», «Одинокая», які чверть віку не зникають з ефіру українських радіостанцій

Альбом «Фарби» - це також суперпопулярні хіти «А я пливу», «Одинокая», які чверть віку не зникають з ефіру українських радіостанцій.

Варто додати, що Білик також святкує іншу «круглу» дату. Артистка не сходить зі сцени вже 30 років. За цей час зірка випустила близько півсотні кліпів, зібрала цілий ряд престижних нагород, звань та знялася в декількох фільмах, пише «Главком».

Ірина Білик народилася в 1970 році в Києві. Її батьки були авіаінженерами, а брат вивчився на юриста.

Співачка почала свій творчий шлях з дитячого ансамбля «Сонечко», пізніше потай від батьків ходила до музичної студії і вчилась грати на піаніно у сусідів.

Перший серйозний виступ в її житті відбувся у 19 років. Ірина взяла участь у фестивалі «Червона Рута». Там познайомилася з групою «Аякс», в тому числі і з Юрієм Нікітіним, з яким почала жити цивільним шлюбом. Незабаром вони разом створили групу «Цей дощ надовго». А в 1992 році артистка вирушила до Вітебська на «Слов'янський базар» від України. У тому ж році вона записала першу пісню «Лише твоя», ставала лауреатом найпрестижніжого на початку 90-х музичного фестивалю «Пісенний Вернісаж».

У 1994 році вона спробувала себе у ролі ведучої на Першому національному телеканалі, почала виступати у палаці «Україна» і поїхала у перший гастрольний тур незалежною Україною. Далі таких турів пройшли десятки.

Паралельно Білик брала участь в фотосесіях як модель, а також почала випускати свої перші кліпи. У 1996 році Білик запросили відкрити фестиваль «Таврійські ігри». Саме на цьому форумі вона удостоїлася титулів «Співачка року» і отримала нагороду «Пісня року». У тому ж році вона стала заслуженою артисткою України.

У 2002 році Білик випустила польськомовний альбом з вельми лаконічною назвою.

Перший російськомовний альбом в кар'єрі артистки під назвою «Любов. Яд» був спробою здобути популярність у Росії. Тепер хіти Білик «Снег», «Мы будем вместе», «Мне не жаль», «О любви» здобули мегапопулярність у російському медійному просторі.

5_01

Напруга у відносинах України з Росією, що почалася в 2013 році, серйозно вплинула на кар'єру Білик у Росії. Артистка не стала продовжувати свою концертну діяльність в РФ, але одного разу «засвітилась» з приватним візитом у Криму. Через це патріотично налаштовані активісти погрожували зірвати її концерт на Західній Україні.

Нагадаємо, Ірина Білик через епідемію коронавірусу перервала концерти Всеукраїнського туру на честь подвійного ювілею, що були заплановані в період з 12 березня по 3 квітня.

На київське шоу співачки 6 квітня квитки вже були розпродані і був оголошений додатковий концерт 7 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: