«Залишаюсь мером». Садовий про скандальне засідання міськради, яке де-факто позбавило його повноважень

«Залишаюсь мером». Садовий про скандальне засідання міськради, яке де-факто позбавило його повноважень
Андрій Садовий: Я мер, тому що ніхто у мене цю посаду не забирав
Фото: Радіо Свобода

Факт проведення засідання без присутності мера де-факто позбавляє міського голову повноважень

24 листопада Львівська міськрада провела перше засідання без мера. Голова ТВК привів до присяги депутатів, не привівши до присяги міського голову.

Факт проведення засідання у такому форматі позбавляє повноважень чинного і переобраного на новий термін мера Андрія Садового.

Коментуючи скандальне засідання міськради Садовий визнав, що вона фактично припинила його повноваження і йому соромно бачити таку поведінку частини депутатів.

«Нова каденція буде непростою і зараз я чекаю роз'яснення правників щодо такої поведінки міськради», – зауважив мер.

У коментарі Радіо НВ Садовий зазначив, що поведінка міськради загрожує «правовим вакуумом».

«Згідно з чинним законодавством, коли відбувається перша сесія, то міський голова втрачає повноваження, і може бути правовий вакуум ...Я мер, тому що ніхто у мене цю посаду не забирав, але питання полягає, власне, у можливості підписування документів  – правники це вивчають, тому що є прогалина в чинному законодавстві», - сказав він в

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко назвав сьогоднішнє засідання сесії ЛМР переворотом.

«Таке відбувається вперше. І тим самим голова ТВК усунув обраного міського голову від повноважень», – написав у Facebook Москаленко.

Додамо, що на сьогоднішньому засіданні у сесійній залі Львівської міської ради зареєструвалися депутати від «Європейської солідарності», ВО «Свобода» і партії «Варта», загальною кількістю 39 депутатів. Представники «Самопомочі» і «Голосу» участі в засіданні не брали. Всього у міськраді Львова 64 депутати.

У неділю, 22 листопада, другий тур виборів відбувся в одинадцяти великих містах України. Міського голову обирали, зокрема, і у Львові.

У Львові за крісло міського голови боролися чинний мер Андрій Садовий та кандидат від «ЄС» Олег Синютка. У першому турі Садовий набрав 40%, а Синютка - 31%.

Екзит-поли студії Савіка Шустера показали перемогу у другому турі чинного мера Садового, який отримав 62,8%, його опонент Синютка - 37,2%.

Синютка вже привітав Садового з переобранням на посаду мера. Станом на 24 листопада було пораховано 100% бюлетенів, але офіційного оголошення Садового мером поки не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: