Засідання уряду. Міністри розглянуть вихід України з угод СНД

Засідання уряду. Міністри розглянуть вихід України з угод СНД
Засідання Кабінету міністрів 21 липня розпочнеться о 13:30 

Також Кабмін обговорить пожежі на Луганщині

Кабінет міністрів під час засідання 21 липня планує розглянути проєкт указу президента про вихід України з Угоди про гуманітарне співробітництво держав – учасниць СНД та Угоди про Раду з гуманітарного співробітництва держав – учасниць СНД.

Таклож уряд планує виділити кошти з резервного фонду державного бюджету на першочергові заходи з подолання наслідків масштабної пожежі у Луганській області, що спалахнула 6 липня.

Про це йдеться у порядку денному засідання на 22 липня, який опублікований на Урядовому порталі.

Також урядовці розглянуть проєкт закону про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок з питань техногенної та пожежної безпеки.

У середу уряд може схвалити також проєкти постанов щодо затвердження Порядку формування переліку осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції; про затвердження угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Королівства Саудівська Аравія про співробітництво в оборонній сфері; щодо затвердження Порядку повернення концесієдавцю об’єкта концесії після припинення дії концесійного договору.

Крім того, на засіданні уряду планують розглянути питання щодо внесення змін до граничних сум витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного бюджету.

На порядку денному уряду 22 липня також проєкт розпорядження щодо затвердження плану заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2020/21 року та його проходження та низка інших питань.

Нагадаємо, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району Луганської області на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га. Зранку 7 липня пожежу було локалізовано, але через поривчастий вітер та високу температуру повітря вогонь поширився на село Смолянинове Новоайдарського району.

Увечері 9 липня пожежу вдалося локалізувати, у наступні кілька днів пожежники гасили осередки тління. Орієнтовна площа, пройдена вогнем, склала близько 5 тис. га. Пожежа знищила 84 житлові будинки та пошкодила - 56.

13 липня лісову пожежу в Луганській області повністю ліквідували. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу.

Влада Луганщини назвала суму збитків від лісових пожеж. 

Також нагадаємо, що на початку липня Україна вийшла з угоди про Раду керівників фінансової розвідки в СНД.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: