«Зеленський переслідує людей, які захищають Україну». Ветеран-медик Яна Зінкевич прокоментувала справу Звіробій і Федини

«Зеленський переслідує людей, які захищають Україну». Ветеран-медик Яна Зінкевич прокоментувала справу Звіробій і Федини
Ветеран-медик, народна депутатка з фракції «Європейська солідарність» Яна Зінкевич в кулуарах парламенту

ДБР викликає 6 лютого народну депутаку від «Європейської солідарності» Софію Федину для вручення письмового повідомлення про підозру

Кримінальне переслідування Софії Федини і Марусі Звіробій – це переслідування командою Зеленського патріотів, які захищали Україну від російської агресії. Про це заявила ветеран-медик, народна депутатка з фракції «Європейська солідарність» Яна Зінкевич в кулуарах парламенту.

«Останні місяці почались утиски ветеранів і волонтерів, і ми це бачимо неодноразово, як і навішаних кримінальних справ без доказів, так і дуже резонансна справа по Марусі Звіробій та Софії Федині. Тобто в нас у демократичному суспільстві уже є переслідування просто за відео-ролики, під якими немає ніякого підґрунтя. І зараз нашу колегу Софію Федину від «Європейської солідарності» тягають по ДБР, хочуть сьогодні вручити їй та Марусі Звіробій підозру, і відповідно ми розуміємо – до чого це йде», – сказала вона.

Також Зінкевич наголосила, що надумані кримінальні переслідування проти патріотів є неприпустимими, і «Європейська солідарність» буде боротися за збереження свободи кожного захисника України.

«Ми хочемо заявити, що це неприпустимо. Це утиски на свободу слова. Це утиски в тому числі на опозицію. Ми будемо робити все, що в наших силах, щоб захистити наших людей, побратимів, ветеранів і не допустити всього того, що зараз відбувається. Тому що ми розуміємо цінність кожного громадянина, який зробив свій внесок в обороноздатність країни. Софія Федина і Маруся Звіробій є саме такими людьми», – підкреслила парламентарка.

Як відомо, Державне бюро розслідувань викликає 6 лютого народну депутаку від «Європейської солідарності» Софію Федину для вручення письмового повідомлення про підозру.

Раніше Главком писав, що Державному бюро розслідувань дозволили отримати копії відеозаписів двох інтерв’ю волонтера Марусі Звіробій, які вона дала 5 каналу (програма «ІнфоДень» від 5 листопада 2019 року) і каналу ATR (програма «Prime: Скрипін» від 31 жовтня 2019 року).

У клопотанні слідчого ДБР, які він приніс до суду, наголошено: відеозаписи інтерв’ю з Марусею Звіробій прямо вказують на її умисел вчинити кримінальне правопорушення та можуть бути використанні як доказ у рамках провадження за ч. 3 ст. 109, ст. 112, ч. 1 ст. 346 КК України («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу»; «Посягання на життя державного діяча»; «Погроза або насильство щодо державного діяча»).

Як повідомляв «Главком», 19 грудня Печерський районний суд Києва дав дозвіл Державному бюро розслідувань доступ до особистого листування волонтера Марусі Звіробій в її телефонах у справі про можливу погрозу вбивством щодо президента Володимира Зеленського.

Раніше генеральна прокуратура повернула Державному бюро розслідувань повідомлення про підозру депутату Верховної Ради Софії Федині («Європейська солідарність») і волонтеру Марусі Звіробій у кримінальному провадженні за фактом можливих погроз на адресу президента Володимира Зеленського для усунення недоліків.

Як відомо, 2 грудня Звіробій приходила на допит до Державного бюро розслідування у справі, порушеній за фактом так званих погроз президенту Володимиру Зеленському.

Як повідомлялось, 1 листопада Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом висловлювань Федини і Звіробій на адресу Зеленського.

Раніше повідомлялося, що детективи Державного бюро розслідувань вранці 28 листопада прийшли з обшуками до будинку волонтера Марусі Звіробій в Калинівці, яка разом з нардепом Софією Фединою підозрюється в плануванні вбивства президента Володимира Зеленського.

Федина вважає обшуки  у будинку Звіробій хамством з боку Держбюро розслідувань.

Раніше слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури проект повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента України народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій.

До слова, раніше голова Служби безпеки України Іван Баканов в інтерв’ю «Главкому» сказав, що справа про погрози чи то «тривожні прогнози», висловлені на адресу президента з боку нардепа Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій матиме продовження найближчим часом. Баканов зазначив, що мова тут не йде про гумор.

Нагадаємо, обговорюючи розмову Зеленського з добровольцями в Золотому, Федина і волонтер Маруся Звіробий висловили припущення, що під час однієї з таких поїздок президент може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: