ЗМІ: екс-соратник Януковича замовив 37-метрову яхту за понад €13 млн

ЗМІ: екс-соратник Януковича замовив 37-метрову яхту за понад €13 млн
Яхта Santa Maria T

Яхта замовлялась через мальтійську фірму , що фактично дає змогу не платити ПДВ на території ЄС

Один з колишніх соратників екс-президента України Віктора Януковича Антон Пригодський через офшорну мальтійську компанію замовив 37-метрову яхту Santa Maria T вартістю у понад €13 млн.

Це випливає з «райських паперів» (Paradise Papers), глобального журналістського розслідування, повідомляє «Громадське».

За даними ЗМІ, мальтійська компанія TUC limited Антона Пригодського заснована восени 2013 року. А вже в наступному році на її рахунках з’явилися понад €5,5 млн.

Журналісти звернулися до голландської кораблебудівної компанії під виглядом клієнтів з України і дізнались, що орієнтовна вартість яхти становить €13,2 мільйони без податку на додану вартість. А для яхти Santa Maria T – це приблизно 30% від вартості.

За європейськими законами, аби судно могло ходити водами Євросоюзу, власник має сплатити податок на додану вартість на території ЄС.

«Саме тому яхта замовлялась через мальтійську фірму – це фактично офшори, вони дають змогу не платити ПДВ на території ЄС», - резюмує ЗМІ.

Як повідомляв «Главком», ввечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема ЗМІ припускають, що метою створення офшорної компанії президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків, а не плани передати бізнес Roshen у «сліпий траст».

Також повідомлялося, що Кремль інвестував у Twitter та Facebook.

За інформацією з «Райських паперів», загалом оліхархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів.

Фонди королеви Великобританії Єлизавети II інвестували в офшори близько 10 млн фунтівПредставник королеви вже визнав інвестиції в фонд на Кайманах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: