ЗМІ: У Польщі гряде великий перерозподіл влади. У Ярослава Качинського невідома хвороба?

ЗМІ: У Польщі гряде великий перерозподіл влади. У Ярослава Качинського невідома хвороба?
Ярослав Качиньський
Фото Eastnews

У пресі з’явилась інформація, нібито у Качинського пухлина, і він при смерті

У Польщі заговорили про серйозну хворобу 69-річного Ярослава Качинського - неформального лідера держави, глави правлячої партії «Право і Справедливість». У пресі з’явилась інформація, нібито у Качинського пухлина, і він при смерті.

Серед польських журналістів ходять різні версії про стан здоров'я Качинського. «У травні Качинський ліг на операцію в військову лікарню в Варшаві, а виписали його тільки через 37 днів, 8 червня. Госпіталізація оповита таємницею, що породжує масу припущень і теорій», - зазначив польський журналіст Марчин Ковальчик.

За офіційною версією, яку озвучив віце-спікер польського Сейму Адам Белян, у лідера правлячої партії - проблеми з коліном. Прес-секретар партії Беати Мазурик видала лише скупу інформацію про те, що Качинського виписали з лікарні. «Якщо керівник партії захоче поділитися інформацією про деталі своєї хвороби, він, безумовно, зробить це», - додала вона.

Водночас таке тривале лікування породило чутки про те, що Качинський серйозно хворіє. У кулуарах подейкують, що у Качинського - проблеми з підшлунковою залозою і навіть рак. «Інакше б він не проводив в лікарні більше місяця. За іншою інформацією, у нього нібито хвороба Альцгеймера або діабет... Кажуть, він був присутній на партійних зборах, приїхав на лімузині з затемненим склом. Нібито він був у хорошій формі і навіть трохи жартував», - говорить Ковальчик.

Рената Гуркало, журналіст Newsweek, зауважує, що «у найближчому оточенні Качинського розповідають, що в липні у нього буде друга операція, і в наступні кілька місяців його чекає період реабілітації». За інформацією журналістки, всередині правлячої партії зараз йде боротьба за владу і обговорюються кандидатури наступників на лідерство після Качинського.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: