Звільнений міністр фінансів вимагав відставок Нефьодова і Верланова (документи)

Звільнений міністр фінансів вимагав відставок Нефьодова і Верланова (документи)
Верховна Рада звільнила Ігоря Уманського 30 березня 

Уманський пропонував покласти тимчасове виконання обов'язків Верланова на його заступника Михайла Титарчука, а обов'язків Нефьодова - на Роберта Зелді

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський ініціював відставки глави податкової Сергія Верланова і глави митниці Максима Нефьодова. Відповідне подання він направив на главу уряду Дениса Шмигаля.

Журналісти оприлюднили відповідні документи.

5e839fbed50ab.

5e839fcc3de50.

Так, в листі Уманського від 28 березня, за його особистим підписом, главі уряду пропонується покласти тимчасове виконання обов'язків Верланова на його зама Михайла Титарчука, а обов'язків Нефьодова - на його заступника Роберта Зелді.

Звертає на себе увагу, що цей лист Мінфіну - повторне звернення. За наявними даними, він зайшов з відомства безпосередньо в апарат прем'єра і на Кабмін не виносився.

«Я чув, що Уманський двічі подавав мене на звільнення. Не знаю офіційно причин, він зі мною не говорив на цю тему», - підтвердив Максим Нефьодов в розмові з Lb.ua.

У свою чергу, Сергій Верланов зазначив: «Я дізнався про цей документ вже після подачі, але про причини його появи не знаю досі. У мене не було ніяких конфліктів з Ігорем Івановичем і наша взаємодія була завжди конструктивною. Мені особисто він його не коментував і про мотиви цього документа краще уточнити у нього».

«Що стосується Сергія Михайловича (Марченка - ред.), я знаю його як професіонала і я з радістю буду ефективно працювати в його команді», - додав Сергій Верланов.

Журналісти зв'язалися також з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем з проханням уточнити: чи будуть ці подання мати наслідки з огляду на те, що глава Мінфіну змінився.

«На цей момент обидва керівники працюють», - підкреслив глава уряду.

Раніше ЗМІ з посиланням на низку джерел центральної влади повідомляв, що ослаблення позицій глави Мінфіну Уманського може закінчитися його відставкою. Однією з причин називали вимогу Уманського відставки глав Податкової та Митної служб - Сергія Верланова і Максима Нефьодова відповідно.

30 березня Рада звільнила міністра фінансів Ігоря Уманського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: