Полторак звільнив військових чиновників, які розкрадали паливо на Одещині

 Полторак звільнив військових чиновників, які розкрадали паливо на Одещині
Степан Полторак: керівники 46-го Об'єднаного центру в Одесі не змогли забезпечити особовий склад якісним харчуванням, матеріальними засобами, паливно-мастильними матеріалами

Полторак зазначив, що відповідні документи за результатами перевірки ним передано головному військовому прокурору Анатолію Матіосу для відкриття кримінального провадження

Керівництво 46 Об'єднаного центру забезпечення Південного регіону в Одесі та об'єднаного центру забезпечення ЗСУ у м. Києві позбавили військових звань та пенсії.

Про це міністр оборони Степан Полторак сказав сьогодні на брифінгу у Міноборони.

«Я вважаю дії керівництва 46 об'єднаного центру забезпечення Південного регіонів в Одесі та об'єднаного центру забезпечення Збройних Сил України у місті Києві зрадою Збройних Сил України. Тому я прийняв рішення щодо начальника 46 об'єднаного центру забезпечення Євгена Короля позбавити його військового звання полковник, він також позбавляється всіх військових звань, право на пенсійне забезпечення та користування медичними закладами Міністерства оборони», - сказав Полторак.

Він також зауважив, що начальник складу 46 об'єднаного центру забезпечення Андрій Масунов також позбавляється звання підполковника, всіх офіцерських звань, права на пенсію та користування медичними закладами.

Міністр повідомив, що старшого офіцера відділу забезпечення паливно-мастильними матеріалами центру управління тилу Збройних Сил України Дмитра Ізварина також позбавлено звання, права на пенсійне забезпечення та користування медичними закладами Міноборони.

Водночас Полторак зазначив, що відповідні документи за результатами перевірки ним передано безпосередньо головному військовому прокурору Анатолію Матіосу для відкриття кримінального провадження.

Як повідомив на брифінгу голова комісії, яка здійснювала перевірка в 46-му об'єднаному центрі забезпечення в Одесі, Дмитро Марченко, керівництво військової частини створило умови, за яких стала можливою крадіжка 204 тонни дизельного палива та 2,5 тонни бензину. У результаті цього державі було завдано збитків на суму 6,4 мільйонів гривень. Також за попередньою оцінкою не врахованого майна на цій базі було виявлено на суму 1,1 мільйонів гривень.

Комплексною комісією, направленою за рішенням міністра оборони України для перевірки 46 об’єднаного центру забезпечення, встановлено численні порушення та зловживання, які заподіли державі збитки у великих розмірах. Степан Полторак доручив голові комплексної комісії в найкоротші терміни підготувати матеріали за результатами перевірки для передати їх до правоохоронних органів, з метою відкриття кримінального впровадження.

Раніше міністру оборони стало відомо про факти неналежного виконання правил прийому продовольчої продукції на склади 46 об’єднаного центру забезпечення (м. Одеса), та інші порушення, які підтвердилися під час роботи комплексної комісії Міністерства оборони України.

Крім того, міністром було прийнято рішення перевірити всі окремі центри забезпечення.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: