200 аптек Одещини долучилися до програми «Доступні ліки»

200 аптек Одещини долучилися до програми «Доступні ліки»

Виписано 117 тисяч рецептів, з них на 84 тисячі частково відшкодовано вартість

З початку 2018 року 202 аптеки Одеської області стали учасниками урядової програми «Доступні ліки». Наразі укладено понад 160 договорів і виписано близько 120 тисяч рецептів. Про це стало відомо під час селекторної наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Павла Розенко щодо стану забезпечення урядової програми «Доступні ліки», повідомляє «Главком».

«На сьогоднішній день в усіх районах та ОТГ укладені договори з аптеками. З першого березня долучилися 40 аптек, наступного тижня прогнозуємо таку ж кількість. Виписано 117 тисяч рецептів, з них за 84 тисячами здійснено часткове відшкодування вартості. Завдяки реалізації програми «Доступні ліки» у нас зменшилася кількість госпіталізацій з діагнозом інсульт на 7%», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації В’ячеслав Полясний.

Зазначимо, для Одеської області на реалізацію урядової програми «Доступні ліки» на 2018 рік передбачено кошти на суму понад 60 мільйонів гривень. З яких вже отримано понад 10 мільйонів.

Нагадаємо, на початку березня Одеська область отримала 20 тисяч доз комбінованої вакцини проти кору, епідемічного паротиту та краснухи. Наказ щодо розподілу препарату між районами, містами та ОТГ регіону наразі підписано. Від початку року щеплено майже 25 тисяч осіб, а колективний імунітет мешканців на сьогодні області становить понад 95%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: