Біляївській районній газеті «Південна зоря» виповнилося 87 років

Біляївській районній газеті «Південна зоря» виповнилося 87 років

Традиційно, у січні працівники та читачі газети «Південна зоря» відраховують ще один рік від дня виходу першого номеру районного часопису.

Мешканці Біляївщини звикли, що їх «південка», починаючи з 1932 року, сповіщає про головне. Тут свіжі державні новини, важливі реформи, головні події кожного села району. Рубрики: «Людина і закон», «Офіційно», «Новини», «Місцеве самоврядування», «У районній раді», «У райдержадміністрації», «Культура», «Медицина», «Життя громади», «Урочистість», «Актуально» – постійні супроводжувачі читачів.

«Мешканці Біляївського району й досі вважають за честь потрапити на шпальти нашої газети! Адже не кожен може стати героєм рубрик «Наші земляки», «Про людей хороших», «Міцна родина», «Ювіляри», «Майстер-клас від мами в декретній відпустці» чи присвяченої професійному святу. Герої «Південної зорі» – це цікаві, самодостатні, поважні люди, яким є чим поділитися зі своїми земляками. У суботньому номері читачі можуть знайти поради по догляду за собою, дізнатися про традиції та обряди до свят, приготувати разом з «південкою» смачні та корисні страви, дізнатися про різноманітні цікавинки», – розповідає редактор газети «Південна зоря» Інна Горлева.

Зі змінами в державі, мінялася і газета. Звичайно, деякі рубрики залишилися в минулому, а інші, навпаки, стали доповненням до сучасної «Південної зорі». За довгий час свого існування газета виросла, зміцніла, окріпла. Пройшовши етапи реформування, редакція отримала юридичний статус – ТОВ. Колектив редакції «Південна зоря» – це одна дружня родина, однодумці, які намагаються кожну наступну газету створювати цікавішою від попередньої. Більшість працівників з юності живуть «південкою». Наприклад, Інна Горлева працює  в редакції уже 23 роки, з жовтня 2016 призначена редактором та обрана директором новоствореного ТОВ. Заступник редактора Кіма Левкович в редакції газети «Південна зоря» працює протягом 17 років, бухгалтер Світлана Медведчук – 20 років. Усі вони – самовіддані, працьовиті та завзяті. Мають чим поділитися та чому навчити молодих колег.

Цікавляться життям району та вміють розговорити навіть найскромнішого оповідача кореспонденти – Інна Мельник, Ольга Сурженко, Ольга Усачова. Допомагає їм прибути вчасно на місце водій редакції Сергій Чмир. Версткою займається Євген Бова.

«Завдяки високопрофесійній та оперативній роботі працівників газети «Південна зоря», мешканці Біляївського району дізнаються про усі найважливіші події в регіоні. Відрадно, що видання розвивається, молоді обдаровані кадри переймають досвід старших колег та пропонують свої ідеї для висвітлення соціально-економічного розвитку краю. Тож бажаю вам великих успіхів у реалізації творчих ідей та читацького визнання» – висловися голова Одеської обласної ради  Анатолій Урбанський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: