Через підтоплення у місті Вилкове мобілізовано всі служби

Через підтоплення у місті Вилкове мобілізовано всі служби

У місті Вилкове Одеської області через підвищення рівня води на Дунаї до 185 сантиметрів мобілізовано комунальні служби із залученням рятувальників.

У населеному пункті частково підтоплені підсобні приміщення та літні кухні, що розташовуються в низинах. Житлові домівки мешканців не постраждали.

Про це повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної державної адміністрації Сергій Готко, повідомляє «Главком». 

«Ситуація у місті Вилкове знаходиться під контролем. Зранку 1 квітня рівень води на Дунаї сягнув критичної відмітки у 185 сантиметрів. Наразі вітер змінив свій напрямок, тому рівень води пішов на спад і складає 181 сантиметр. Є часткове підтоплення городів, підсобних приміщень та літніх кухонь, житлові будинки підтоплені не були. Над ліквідацією наслідків підтоплень працюють 15 одиниць техніки та 85 осіб (рятувальників та комунальних працівників). Також створено резерв техніки і людей на випадок, якщо рівень води знову підвищиться. На місці у достатній кількості наявні паливно-мастильні матеріали, доски, пісок та усе необхідне», — підкреслив директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної державної адміністрації Сергій Готко. 

Сергій Готко також наголосив, що у місті організовано обхід житлових будинків з метою моніторингу ситуації щодо нових підтоплень. Підвезення продуктів у місцеві магазини відбувається у звичайному режимі. 

Нагадаємо, минулого тижня голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов доручив, аби засоби регіонального управління ДСНС були приведені у готовність на випадок підтоплення у регіоні.

Під час робочої наради у місті Вилкове очільник Одеської області наголосив на необхідності проведення термінвого ремонту застарілих та аварійних дамб та шлюзів на Дунаї, аби назавжди вирішити проблему підтоплення населених пунктів.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС у п'ятницю, 30 березня, звернувся до Віце-прем'єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка із проханням посприяти виділенню коштів на ремонт цих гідротехнічних споруд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: