До Одеси зайшов американський есмінець USS Porter: фото

До Одеси зайшов американський есмінець USS Porter: фото
USS Porter в Одесі
Фото: dumskaya.net

Корабель візьме участь в щорічних навчаннях «Сі Бриз»

Американський ракетний есмінець USS Porter DDG 78 зайшов сьогодні вранці в Одеський порт. О 10:30 він пришвартувався на 16-му причалі морського вокзалу.

Корабель візьме участь в щорічних військово-морських навчаннях «Сі Бриз». Відзначимо, що кілька місяців тому Porter виконував бойове завдання в Середземному морі: з його борту проводилися запуски крилатих ракет «Томагавк» по об'єктах режиму Башара Асада, а також рік тому.

Ракетний есмінець USS «Porter» (DDG-78) - 28-й корабель класу «Арлі Берк» ВМС США. Основне озброєння есмінця - 90 ракетних пускових установок, в яких можуть знаходитися зенітні і протичовнові ракети, а також крилаті ракети «Томагавк». Управління озброєнням корабля здійснює система «Іджіс». У 2013 році корабель був модернізований, тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і супутниками на навколоземній орбіті.

Есмінець названий на честь знаменитої американської династії морських офіцерів, зокрема коммандера (капітан другого рангу) Девіда Портера і його сина, адмірала Девіда Діксона Портера. Перший проявив себе під час англо-американської війни 1812 року, другий був суперінтендантом військово-морської академії США (Аннаполіс) під час громадянської війни 1861-1865 років.

Нагадаємо, у Чорне море увійшов штабний корабель 6-го флоту США USS Mount Whitney LCC20.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: