Голова Одеської ОДА Степанов назвав огидною кампанію проти Ройтбурда

Голова Одеської ОДА Степанов назвав огидною кампанію проти Ройтбурда
Олександр Ройтбурд

Степанов стверджує, що не почув поки що жодної аргументованої критики програми Ройтбурда

Губернатор Одеської області Максим Степанов назвав брудною і огидною кампанію проти художника Олександра Ройтбурда. Про це голова ОДА заявив під час сесії облради, на якій депутати відмовилися призначити Ройтбурда директором Одеського художнього музею.

Депутат від «Опозиційного блоку» Віталій Саутенко у якості аргумента «проти» закликав депутатів «подивитися картини Ройтбурда в Facebook».

Голова ОДА Степанов назвав таку ситуацію огидною. «Розгорнути таку інформаційну кампанію проти людини, вилити на голову людини стільки бруду. Це огидно і спільного зі здоровим глуздом не має нічого. Я, насправді, не почув жодної аргументованої критики програми Ройтбурда», - додав Степанов.

Наразі музей знаходиться в катастрофічному стані, там тече дах, а експонати знаходяться під загрозою знищення. Сам Ройтбурд збирається в першу чергу поліпшити матеріально-технічний стан музею і зробити його більш відкритим. Зокрема, художник має намір продовжити час роботи музею, дозволити відвідувачам фотографувати експонати і розвивати співпрацю з іншими музеями.

«Ройтбурд - художник зі світовим ім'ям. Чи є у вас на прикметі людина з більшою базою контактів і з великими можливостями привозити до Одеси кращі світові виставки? Я хочу одного - щоб Одеса дійсно зберігала культурну спадщину, а не просто говорила про це. Нашому музею потрібен менеджер, який дозволить робити успішні експозиції, куди будуть приїжджати туристи з інших міст», - додав Степанов.

Призначити Ройтбурда директором музею губернатора закликали діячі культури. Підтримав це рішення і міністр культури.

Читайте також: Олександр Ройтбурд: Музеї в нашій країні існують, у кращому разі, у форматі столітньої давності

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: