Громади Одещини реалізували 134 інфраструктурні проекти

Громади Одещини реалізували 134 інфраструктурні проекти
Об'єднані територіальні громади отримують державні субвенції на розвиток інфраструктури

Проекти реалізовані за рахунок державної субвенції

У 2018 році об’єднані територіальні громади Одеської області повністю використали державну субвенцію на розвиток інфраструктури. Її обсяг становив 95,3 мільйона гривень. Про це повідомили у департаменті економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації.

«25 ОТГ отримали кошти інфраструктурної субвенції у повному обсязі, реалізували свої проекти і провели за ними розрахунки. Таким чином, у 2018 році втілені в життя 134 проекти. Найбільша кількість з них у Куяльницькій, Знам’янській, Коноплянській і Балтській громадах», — підкреслив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов.

Він також додав, що найбільший обсяг коштів було спрямовано на закупівлю спеціалізованого транспорту, покращення дорожньо-транспортної інфраструктури, ремонти закладів освіти, вуличне освітлення, водопостачання та водовідведення.

Наприклад, Мологівська сільська рада та Старокозацька у межах одного проекту придбали 12 одиниць спецтехніки для дорожніх і комунальних потреб – трактори, грейдери, навантажувачі, косарки, снігоочисні машини тощо. Великомихайлівська ОТГ всі кошти інфраструктурної субвенції (4,8 мільйона гривень) спрямувала на капітальний ремонт вулиць і доріг місцевого значення. Новокальчевська та Вилківська ОТГ, окрім поліпшення матеріально-технічного стану об’єктів, придбали системи відеоспостереження для встановлення у населених пунктах.

Знам’янська ОТГ значний обсяг коштів спрямувала на капітальний ремонт мереж вуличного освітлення населених пунктів, а Куяльницька сільська ОТГ — ще й на ремонт дорожнього покриття та об’єкти соціальної інфраструктури.

Зазначимо, протягом 2016-2017 року в інфраструктуру ОТГ вкладено понад 113 мільйонів гривень шляхом реалізації 145 проектів. У 2018 році відповідно до затвердженого постановою Кабінету Міністрів розподілу субвенції 25 громадам Одеської області було виділено 95,3 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в Одеській ОДА діє Координаційна рада об'єднаних територіальних громад, яку очолює голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов. Її мета - активізувати вирішення актуальних питань, які виникають на рівні місцевого самоврядування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: