Парламентська Асамблея НАТО у 2020 році може пройти Одесі – губернатор Одоеської області Максим Степанов

Парламентська Асамблея НАТО у 2020 році може пройти Одесі – губернатор Одоеської області Максим Степанов
Губернатор Одещини Максим Степанов

Я пропоную провести весняну сесію Парламентської Асамблеї НАТО в 2020 році у Одесі - Степанов

Губернатор Одеської області Максим Степанов запросив представників Парламентської Асамблеї НАТО в Одесу. Про це губернатор Максим Степанов заявив під час засідання Міжпарламентської ради Україна - НАТО.

Він подякував учасникам зустрічі за вибір на користь Одеської області і запропонував їм розширити співпрацю з південним регіоном України. «Саме тут сьогодні ви даєте нове дихання національній безпеці України і Європи. І я пропоную провести весняну сесію Парламентської Асамблеї НАТО в 2020 році саме тут, в Одесі, в Одеському регіоні», - заявив Степанов.

Губернатор також розповів, що завдання налагодження міжнародного співробітництва багато в чому лежать не тільки на плечах держави, а й регіонів. Активна робота по децентралізації та запобігання корупції на місцях дозволять Україні розраховувати на більш активну підтримку західних партнерів, які уважно спостерігають за процесом реформ. «За це відповідають не тільки в Києві. Багато що залежить від нас, місцевої влади, тому що реформи потрібні саме нам. Це стосується і реформування місцевого самоврядування, і децентралізації, і прозорості в діях влади, і запобігання корупції. Це все те, до ніж ми прагнемо. Основне завдання нашої співпраці - підвищення добробуту і якості життя наших громадян», - заявив Степанов.

Нагадаємо, в Одеському порту вже заробила Глобальна програма по контролю контейнерних перевезень. 5 прикордонників і 5 митників будуть «фільтрувати» ризиковані вантажі, виявляти в документації ознаки корупції, відстежувати і запобігати перевезенню заборонених вантажів.

Розпорядженням голови ОДА був заново створений сектор по запобіганню і виявленню корупції, фактично ліквідований попереднім керівником області. Найближчим часом Одеська область презентує нову антикорупційну програму на 2018-2020 роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: