Художника Ройтбурда не затвердили директором Одеського музею, хоча він виграв конкурс

Художника Ройтбурда не затвердили директором Одеського музею, хоча він виграв конкурс
Олександр Ройтбурд

Проти Ройтбурда виступили «опоблоківці», які почали критикувати моральні якості художника

Обласна рада відмовилася призначати живописця Олександра Ройтбурда директором Одеського художнього музею, незважаючи на його перемогу в конкурсі.

Про це повідомляє «Думская».

За кандидатуру Ройтбурда проголосували тільки 28 депутатів. Для його призначення необхідно було 44 голоси.

На захист майстра виступили депутати Олександр Остапенко та Марія Гайдар. Гайдар визнала, що сучасне мистецтво в якійсь мірі провокаційно, проте не депутатам давати йому оцінку.

«Ми в цьому нічого не розуміємо, а він туди йде не малювати, а керувати», - заявила Гайдар.

Проти виступили «опоблоківці», які почали критикувати моральні якості художника, який назвав події 2 травня 2014 «днем перемоги». Депутат Віталій Саутенко заявив, що Ройтбурд нібито нечистий на руку і має гріхи в минулому. Крім того, він звинуватив художника у використанні нецензурної лайки, хоча і не став заперечувати його таланту. Також депутат опустився до згадки відомого фейку про те, що один з найуспішніших художників країни пише свої картини за допомогою фекалій.

Останнім висловив свою думку губернатор Максим Степанов: «У мене немає в колекції картин Олександра Ройтбурда. Щось мені подобається, а щось ні. Після проведеного конкурсу кількість бруду, вилитого на нього, не має нічого спільного з адекватністю. При цьому ніхто не обговорював його програму. Але це менеджер зі світовим ім'ям», - заявив він.

2 травня 2014 року - день масових протистоянь в Одесі між проукраїнськими громадянами та проросійськими колабораціоністами. У результаті заворушень було підпалено Будинок профспілок, де загинуло кілька десятків осіб.

Конкурс на посаду голови Одеського художнього музею оголосили восени 2017 року.

Вже у листопаді конкурсна комісія відповідно до закону визначила переможця в особі відомого українського художника Олександра Ройтбурда. 

Нагадаємо, також під Одеською облрадою мітингували проти Сігала і Ройтбурда.

Читайте також: Олександр Ройтбурд: Музеї в нашій країні існують, у кращому разі, у форматі столітньої давності

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: