Мешканців Одеської області попередили про погіршення погодних умов

Мешканців Одеської області попередили про погіршення погодних умов

10-12 січня очікується ускладнення погодних умов

В Одеській області з 10 по 12 січня очікуються значні опади у вигляді мокрого снігу, місцями з дощем, хуртовина та ожеледь. Негода може стати причиною ускладнень на дорогах і в комунальному господарстві. Про це стало відомо під час селекторної наради з керівниками усіх служб регіону, райдержадміністрацій та ОТГ, яка пройшла під головуванням керівника Одеської ОДА Максима Степанова.

«Необхідно зробити все, аби негода якомога менше відобразилася на житті мешканців нашого регіону. Ми маємо відпрацьований у минулому році алгоритм дій, за яким будемо працювати і зараз. Вкрай важливо проконтролювати усі пункти обігріву та місця відстою автотранспорту, аби вони функціонували і були забезпечені всім необхідним», — підкреслив голова Одеської обласної державної адмінінстрації Максим Степанов. 

Керівник регіону зазначив, що під час негоди усі служби повинні працювати у посиленому режимі. Наразі в Одеській області до снігоприбиральної роботи готові майже 350 одиниць техніки, створено 77 майданчиків для розміщення автотранспорту. Окрім того, на території регіону підготовлено та у разі потреби буде розгорнуто 344 пункти обігріву. 

Зазначимо, за даними синоптиків, 10-11 січня в Одеській області очікуються значні опади. На півночі регіону, зокрема, – хуртовина, місцями налипання мокрого снігу, а також обмежена видимість до 200-500 метрів. Вночі температура знизиться до 2-7 морозу, а вдень сягатиме 0+5. У південних районах прогнозують мокрий сніг з дощем, місцями ожеледицю і температуру повітря від 0 до +5. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, можливий туман. 

В облдержадміністрації припускають, що початок навчального процесу у школах може бути відтерміновано у випадку збереження таких погодних умов. 

«У деяких районах навчання починається з 10-го січня, проте у разі погіршення погодних умов є можливість перенести їх на наступний тиждень. Наполегливо рекомендую головам РДА звернути на це увагу», — зазначив Максим Степанов.

Якщо ви потрапили у надзвичайну ситуацію на дорозі, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101 або скористайтеся гарячою телефонною лінією Служби автомобільних доріг Одеської області – (067) 575-68-86. За цим номером можна надіслати свою геолокацію через Viber, WatsApp або Telegram.

У разі пошкодження ліній електропередач слід інформувати диспетчера АТ «Одесаобленерго» за номером телефону (048) 705 25 71, і в жодному разі не торкатися обірваних електромереж.

Нагадаємо, раніше «Главком» повідомляв, що одеситів попередили про погіршення погоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: