Ми повинні говорити не про реформування, а про створення принципово нової системи охорони здоров'я - Максим Степанов

Ми повинні говорити не про реформування, а про створення принципово нової системи охорони здоров'я - Максим Степанов
Губернатор Одеської області Максим Степанов

Дороге медичне обладнання може купити бізнес, а ми як держава будемо купувати відповідну медичну послугу для лікування наших громадян – губернатор Одещини

В ході реалізації медреформи в Україні належить створити нову систему охорони здоров'я. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу Тижня» заявив глава Одеської обладміністрації Максим Степанов, коментуючи впровадження медреформи на регіональному рівні.

Зокрема, одеський губернатор наголосив на необхідності залучити приватні інвестиції в технічне переоснащення лікарень.

«Крім приватних клінік, яких може бути будь-яка кількість, ми можемо залучати приватний бізнес в ту частину медичної інфраструктури, яка вимагає обов'язкового технічного переоснащення та оновлення, - вважає Максим Степанов. - Якщо розраховувати тільки на державні кошти, то процес переоснащення всіх лікарень у нас займе десятиліття. А людям здоров'я потрібно тут і зараз. Дороге медичне обладнання може купити бізнес, а ми як держава будемо купувати відповідну медичну послугу для лікування наших громадян. Природно, проводячи прозорі конкурси. В Одесі і Одеській області дуже високий рівень онкозахворювань. Одним із способів лікування такого роду недугу є променева терапія. Сучасне обладнання для променевої терапії (лінійні прискорювачі), причому тільки один комплект, коштують до $5 млн. Нам для області необхідно мінімум два комплекти такого обладнання - тобто $10 млн. Це величезна, просто непідйомна сума для бюджету в сьогоднішніх реаліях. Я вважаю, що такі форми взаємодії з приватним бізнесом також повинні бути прописані в реформі».

Нагадаємо, 24 жовтня глава Одеської ОДА Максим Степанов заявив про намір реалізувати в регіоні різні елементи медреформи, не чекаючи остаточного прийняття всього пакету відповідного законодавства. Зокрема, в експериментальному порядку в Окнянському районі Одеської області впроваджується реформа сільської медицини, яка передбачає передачу за допомогою мережі інтернет інформації про стан пацієнтів з віддалених сіл до районних, обласних, і спеціалізовані лікарні, а також створення електронних медичних карт пацієнтів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: